Hesap bilgileri hackerlardan

Güncelleme Tarihi:

Hesap bilgileri hackerlardan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 14:26

İzmir'de bazı şirket ve şahısların internet hesaplarına ilişkin bilgileri Rusya'daki hackerlardan temin ederek, bu hesaplardan haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 8 kişilik şebeke çökertildi.

Haberin Devamı

Polisin 6 aydır sürdürdüğü çalışmalar sonucu İstanbul'da geçen nisan ayında düzenlenen ‘Karnaval’ adlı operasyonda yakalanıp, adamları Ö.G. ve A.A.'yla birlikte tutuklanan İ.Y.'nin, İzmir'deki elemanları aracılığıyla interaktif banka dolandırıcılığı yaptığı saptandı. Ekipler, çıkar amaçlı suç örgütünün, İzmir, İstanbul, Balıkesir ve ilçelerinde faaliyet gösterdiğini, elebaşı İ.Y.'nin, yakalanıp cezaevine girmeden önce, Rusya'daki internet hackerlarından, hesaplarında yüklü miktarda para bulunan şirket ve şahısların, internatif banka şifrelerini yasa dışı yollardan satın aldığını belirledi.

GÜVENLİK KAMERASI OLMAYANLAR ATM'LER

Araştırmada, elebaşı İ.Y.'nin talimatıyla, örgütün İzmir'deki yöneticisi İ.K.'nin, belirli bir yüzde verip anlaşma sağladığı kişilerin ATM kartlarını ve şifrelerini elde ettiği, satın alınan hesaplardaki paraların, bu hesaplara EFT ve havale yapıldığı saptandı. Daha sonra bu hesaplardaki paraların çekildiği, limitin aşılması halinde kartların kuyumcularda kullanılıp alınan altınların satılarak paraya çevrildiği belirlendi. Örgüt üyelerinin genellikle güvenlik kamerası olmayan ATM'lerden paraları çektikleri de ortaya çıkarıldı.

KART BAŞINA 400 YTL


Organizasyon kapsamında, Rus hackerlara yüzde 30, aracılara yüzde 10, ATM kartı toplayanlara yüzde 40, bankamatik kart sahiplerine 400 YTL verildiği de anlaşıldı. Örgüt elemanlarının ayrıca, aralarında bazı memurların da bulunduğu anlaşmalı ATM kartı sahiplerine, hesapların boşaltılmasından sonra cumhuriyet savcılığına kayıp veya çalındığı yönünde sahte suç duyurusunda bulunmaları yönünde uyarılarda bulunduğu, bunun sonucunda, bankalara ve savcılıklara gerçek dışı başvurular yapıldığı da ortaya çıktı. Suç örgütünün, bu yöntemle, şu ana kadar yaklaşık 2 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı belirlendi.

‘Zincir 35’ adı verilen operasyon için düğmeye basan ekipler, İ.K.. ile birlikte S.G., İ.A., A.G., N.H., R.P., M.Ç., K.E.E.'yi yakaladı. Emniyet yetkilileri, suç örgütünün 3 üyesinin daha arandığını, yakalanmasına çalışıldığını bildirdi. Gözaltında işlemleri tamamlanan 8 zanlı, İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!