Kuduz aşısı için verilen 15 milyon Euro nereye gitti

Güncelleme Tarihi:

Kuduz aşısı için verilen 15 milyon Euro nereye gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Antalya’nın Varsak Belediyesi sınırları içinde hayvanseverlerin ortaya çıkardığı katledilmiş köpeklere ait toplu mezarlara, Avrupa’daki hayvan hakları örgütleri büyük tepki gösterdi.

Alman "Care4Life" kuruluşu, Türk ve Alman kamuoyuna çağrıda bulunarak bu uygulamaya son verilmesini istedi. Care4life, "AB, Türkiye’ye kuduz aşısı için 15 milyon Euro verdi. Oysa Türkiye’de sokak hayvanları katlediliyor. Bu paralar nerede" diye sordu.

YAKLAŞIK 1 ay önce bir ihbarı değerlendiren hayvanseverler, Antalya’nın Varsak Belediyesi sınırlarında, katledilmiş köpeklere ait "toplu mezarlar" ortaya çıkardı. Kepçeyle açılan mezarlarda erişkin ve yavru ayrımı yapılmadan öldürülmüş, yüzlerce köpek cesedi çıktı. Basının geniş yer verdiği bu insanlık dışı olaya kamuoyu büyük tepki gösterirken yetkililer sessiz kalmayı tercih etti.

Türkiye’deki yetkililer sessizliğini korurken Almanya’da faaliyet gösteren "Care4Life" adlı hayvan hakları kuruluşu, sokak köpeği katliamının durdurulması için Türk ve Alman kamuoyuna çağrıda bulundu. Antalya’da son haftalarda 6 bin sokak köpeğinin katledildiğini duyuran kuruluş, bu uygulamaya son verilmesi için her iki ülkede medya, siyaset ve iş dünyasının müdahalesini istedi.

Nisan ayında "Kuduz sokak köpeği, çocuğu ısırarak öldürdü" haberi üzerine kıyımın başladığını, ancak bu haberin asılsız olduğunu bildiren Care4Life, "Aşılı, kısırlaştırılmış, çip takılmış sağlıklı köpekler bile kıyıma kurban gittiler. Derilerinde şırıngalarla toplu mezarlara gömüldüler" dedi. Care4Life, AB’nin Türkiye’ye kuduz aşısı için 15 milyon Euro verdiğini, oysa Antalya’da sokak hayvanlarının katlettiğini belirterek, "O paralar nereye gitti" diye sordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!