Alevi açılımına partimin tepkisi rahatsız etti

Güncelleme Tarihi:

Alevi açılımına partimin tepkisi rahatsız etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığından ayrılan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi açılımına partisinden gelen tepkilerin kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Çamuroğlu, danışmanlıktan ayrılmasının ’trenden inmek’ diye değerlendirilmesine karşı çıkarak, "Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte trenden inmek sözkonusu değildir" dedi. Çamuroğlu, Erdoğan’ın danışmanlığından ayrılmasına ilişkin Şükrü Küçükşahin’in Hürriyet’te dün yayınlanan yazısıyla ilgili açıklamasında, bir iki eksiklik dışında bir itirazının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Alınganlık oldu Alevi açılımı tartışmaları sürecinde elbette ki bir Başbakan Yardımcımız ve partimizden bazı milletvekillerinin süreç ve şahsımız aleyhine açıklamaları bizi rahatsız etmiştir. Görevleri din işleri ve din hizmetleri olan bazı bürokratlarımızın adeta acele ve heyecanla sürmekte olan bir siyasi tartışmada kesin tavırlar geliştirmeleri bizi düşündürmüştür. Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir.

Borç bildik Siyasetin sabır gerektiren bir uğraş olduğunu bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik. Fakat önceki hafta ortaya çıkan iki olay bizi artık kesin mesaj ve tavırlara zorlamıştır. Bunlardan birincisi İstanbul Müftümüz Sayın (Mustafa) Çağrıcı’nın açıklaması, ikincisi de Karakoçan hadisesidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!