Diyarbakır’a modern diş hastanesi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’a modern diş hastanesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 14:30

DİYARBAKIR Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi tarihi binası ve modern cihazlarla AB standartlarında hizmet veriyor. Başhekim Hamza Koca, günde 1500, bir ayda ise 45 bin hastayı kabul ettiklerin belirterek panoramik röntgen cihazı ile 2 yılda 62 bin hastanın röntgeninin çekildiğini söyledi.

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’ne panoramik röntgen cihazı 160 bin YTL mal oldu. Cihaz hastanın çene dahil olmak üzere tüm ağız bölümünü resimledikten sonra o hasta ile ilgili yapılan tüm işlemleri arşiv altına alıyor. Hasta başka bir şehire yerleştiği zaman bile e-mail aracılığıyla arşivde saklanan hasta bilgileri kişiye gönderiliyor. Hastane Başhekimi Dr. Hamza Koca, tüm hastalıkların belirtisinin diş hastalığından geçtiğini belirterek, “Bu sistem sayesinde diş hastalığından kaynaklı diğer hastalıklar tespit ediliyor. Böylelikle hastalar diş ağrısı için geldikleri hastenimizden başka bir hastaneye kalp veya beyin damarları ile ilgili sorunlar için gidebiliyorlar. Makinanın diğer bir özelliği ise röntgenini çektiği tüm hastaların tedavi süreçlerini arşiv altına alıyor. Bir memur hasta tayini başka bir ile çıktığında bile sil baştan tedavi görmesine gerek duymuyor. Hastamız hastane sitesine girip T.C kimlik numarasını yazdıktan sonra tüm bilgileri önüne çıkıyor, site ile ilgili sorun yaşarsa biz hastaya mail atabiliyoruz. Merkezimize iki yıl önce kazandırdığımız cihazdan bugüne kadar 62 bin kişi faydalandı” dedi.

Başhekimi Hamza Koca, ISO 2001 belgeli hastaneye bir günde 1500 kişinin başvurup tedavi gördüğünü belirterek, “2002 yılında hastanemizde 1 yılda 52 bin 937 kişi tedavi görürken, değişen ve AB standartlarının üstünde hizmet vermeye başlamasıyla bu sayı yılda 261’bine ulaştı. Tüm bu hizmetleri 50 ünitede 65 hekim 30 hemşire ile yaptığımız gibi hiç bir hastamıza 6-7 ay sonra gel gibi randevular vermiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!