Bu trenden inen bir daha binemez

Güncelleme Tarihi:

Bu trenden inen bir daha binemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Başbakan, partisinin grup toplantısının kapalı bölümünde, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararı ve kapatma davası nedeniyle morali bozulan arkadaşlarına hitap etti. Erdoğan, "Bizim A-B-C planımız planımız yok mu, moralimiz bozuluyor’ diyen arkadaşlar var. Merak etmeyin bizim de sadece A, B, C değil D ve E planlarımız da var. Ama kamuoyuna açıklamıyoruz" dedi.

Karara kadar tatil yok

Erdoğan, danıştığı birçok kişinin kapatma davası sonuçlanana kadar Meclis’in açık olması ve milletvekillerinin Ankara’da bulunması yönünde görüş dile getirdiğini söyledi. Milletvekilleri, bu sözleri coşkuyla alkışlayınca Erdoğan, "Anlıyorum ki siz de benim gibi düşünüyorsunuz o zaman oylayalım" dedi. Birkaç milletvekili dışında tüm grup bu öneriye destek verdi. Erdoğan, konuşmasında ise şu görüşleri dile getirdi:

Alternatiflerimiz var Biz bu yola çıkarken herşeyi göze aldık. Elbette bir takım engellerle karşılacağız. Bugüne kadar önümüze çıkan engelleri aştık, bundan sonra da aşacağız. Elbette, biz de kendimize göre bir hareket tarzı oluşturacağız. O gün geldiğinde herkes nasıl tavır alacağımızı görecek. Bir genel başkanın, bir başbakanın alternatif planları olmaz mı? Bizim de planlarımız var, ama kamuoyuna açıklamıyoruz.

Trenden inenler Ben iki şeye güveniyorum. Bir millet, ikincisi sizlersiniz. Sizin birliğiniz bütünlüğünüz benim için çok önemli. Bu tren yoluna devam edecek, buna emin olun. Trenden inen bir daha binemez. Hepimiz burada olacağız, Meclis’i çalıştıracağız. Gerekirse ben de başbakanlığı buraya taşırım.

’Klonlama’ çok çirkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ’AKP kendini klonlasın’ sözleri çok çirkin. Bugüne kadar Deniz Baykal’ı hedef aldım, ama Bahçeli’yi hiç hedef almadım, yanılmışım. CHP, kaostan nemalanmaya çalışıyor. Onların bu politikaları zaten milletten destek görmüyor.

Liderler zirvesi beklenecek

Edinilen bilgiye göre AKP, Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini sınırlayacak ve parti kapatmasını zorlaştıracak mini bir anayasa paketi hazırlamayı planlıyor. Ancak bu paket, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın yapacağı liderler zirvesinde mutabakat çıkmazsa, gündeme gelecek. AKP, o durumda Anayasa’nın 148 ve 69. maddelerini değiştiren teklif hazırlamayı tartışıyor. Bir AKP’li yönetici, "Meclis’i danışma meclisi olmaktan çıkartmayı planlıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!