Türkiye'nin tesettürlü spikerine neler oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin tesettürlü spikerine neler oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 19:02

Türkiye'nin ilk türbanlı spikeri Serpil Öcalan, türban kararının verildiği dönemde başını açtı. Yine Kanal 7 Grubu'nun içinde yer alan Ülke TV'de görev yapmaya başlayan Öcalan, "Ülke'de Bu Sabah" programını yeni görüntüsü ile sunmaya başladı. Medyaradar'ın haberine göre Serpil Öcalan'ın başını açmasında kişisel tercihi rol oynadı.

Haberin Devamı

Kanal 7'de 1995 yılında ara haber bültenlerini tesettürüyle sunmaya başladığı dönemde hem Türk hem de dünya basınında haber olmuş ve büyük tartışmalara yol açmıştı. O dönemde verdiği röportajda kapalı hemcinslerine öncülük yaptığı için mutlu olduğunu da vurgulamıştı.
Başka kanallarda çalışmayı asla kabul etmeyeceğini belirten Serpil Öcalan'ın "Birlikte çalışacağım insanlarla dünya görüşümün ortak olması çok önemli" açıklaması dikkati çekmişti.

Yine Medyaradar'ın haberine göre Serpil Öcalan bir süre önce eşinden boşandı. Ayrıca tekrar kızlık soyadı Ulfaz'ı kullanmaya başladı.
Tesettür taktığı dönemlerde diğer spikerler gibi farklı saç stilleriyle değil de değişik renkte başörtüleriyle ekrana çıkan kadın spiker şimdi, değişik saç modelleriyle de dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!