İstediğimiz kadar gaz

Güncelleme Tarihi:

İstediğimiz kadar gaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 00:00

Azarbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak önceki akşam Nahcivan’a gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, gezisini değerlendirirken, "Bu tarihi bir buluşmadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev’le iki saatlik bir görüşme yapan Erdoğan, Bakü, Tiflis, Erzurum boru hattından Türkiye’nin ihtiyacı kadar gaz alabileceği konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Erdoğan, "Bu buluşmanın bölgeye ve dünyaya bir mesajı var. Bölgedeki barışın sağlanması için her iki ülke de üzerine düşeni yapıyor" diye konuştu. Ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan liderler, Türkiye ile Azerbaycan arasında vize sorununun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını bildirdiler. Erdoğan, vize uygulaması konusunda Aliyev’in talimat verdiğini belirterek, "Biz zaten Azeri kardeşlerimizden vize almıyoruz. Bir aylık gibi bir süreleri var. Kısa sürede bu sorunun çözüleceğini sanıyorum" dedi. Güney Kafkasya’da barış için neler yapılacağı konusundaki bir soruya da Erdoğan, "O konu aramızdaki bir mutabakat konusudur. Yukarı Karabağ konusunda orada bir işgalin olduğu ortadadır ve bu tescillidir. BM Güvenlik Konseyi’de aslında tescil etmiştir ama buna uyulmamıştır. Bunun başarılması gerekir. Bölge barışı için adil ve süratli bir şekilde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" yanıtını verdi.

Sıcak karşılama

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı resmi törenle karşıladı. Ali Meclis’teki karşılama töreninde iki ülkenin milli marşları çalındıktan sonra Başbakan Erdoğan, tören kıtasını selamladı. Aliyev ile Erdoğan daha sonra heyetleri tanıştırdı ve görüşmelere geçildi. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Alivey’in eşi Mihriban Aliyev ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Haydar Aliyev anıtı ve müzesini gezdi. Aliyev çifti ile Erdoğan çifti Nahcıvan’da astım hastalığına iyi gelen Tuzdağı Mağarası’nı gezdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!