91 milyon liralık eser satıldı

Güncelleme Tarihi:

91 milyon liralık eser satıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 22:44

Çağdaş ve modern sanat fuarı ArtInternational sona erdi. 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarı 30 binden fazla kişi gezdi ve toplam 30.2 milyon dolar (91 milyon lira) satış rakamına ulaşıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önemli uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ArtInternational, 6 Eylül pazar günü rekorlarla sona erdi. Paul Kasmin Gallery, Pearl Lam Galleries, Gallery Lelong, Deweer Gallery, Robert Miller Gallery, Leila Heller Gallery, Victoria Miro, Sakshi Gallery, Galerie Du Monde gibi dünyanın seçkin galerilerin yanı sıra Joan Miró, Jan Fabre, Marina Abramovic, Banksy, Yayoi Kusama, Ai Weiwei gibi 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla modern ve çağdaş sanatın usta isimlerinin eserlerini İstanbul’da buluşturan üçüncü ArtInternational fuarını 32 bin 383 kişi izledi.


EN PAHALISI YAYOİ KUSAMA


Üç gün boyunca uluslararası alandan 2 binin üzerinde koleksiyoner ve sanat tüccarlarının ziyaret ettiği ArtInternational’da açılış gününden başlayarak yapılan satışlar toplamda 30 milyon 200 bin dolara ulaştı. Paul Kasmin, Taner Ceylan’ın ‘Golden Age/Altın Çağ’ serisinden son çalışması Satyr II’nin 150 bin dolara alıcı bulduğunu açıklarken, ArtInternational’ın en yüksek ücretle satış yapan eseri Yayoi Kusama’nın 2015 tarihli ‘Blue Sky in the Midnight’ adlı tablosu oldu. Bu yıl fuara ilk kez katılan Victoria Miro’yla gelen Kusama’nın eseri 912 bin dolara (yakyaşık 3 milyon lira) alıcı bularak fuarın da kendi rekorunu kırdı. ArtInternational’a özel bir alanda kurulan ve küçük ziyaretçileri sanatla buluşturan Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ise bu yıl bin çocuğu ağırladı. 2011’den beri çeşitli etkinliklerde kurulan atölye bugüne kadar toplamda 14 bin çocuğu sanatla buluşturmuş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!