Ölüme böyle gitti

Güncelleme Tarihi:

Ölüme böyle gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2008 00:00

Kadıköy’deki ofisinde önceki gün intihar eden Abidin Cevher Özden’in, oturduğu Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Nazem Apartmanı’ndan çıkarken son hali güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde Özden’in iki eli önde ve düşünceli olduğu gözüküyor. Özden bir daha dönmeyeceği evinden çıkarken apartman görevlisi Kemal Erdoğan’a, "Allahaısmarladık" dedikten sonra son kez binaya baktı. Daha sonra gittiği Kadıköy’deki bürosunda intihar etti.

’İyi değilim’ dedi

Özden’in koruması Erkan Şat, ’Banker Kastelli’ olarak tanınan Abidin Cevher Özden’in, ağzına bir el ateş ederek yaşamına son verdiği pazartesi gününü anlattı. Olay sabahı, Özden’in, içinde önemli evraklarının bulunduğu ve yıllardır yanından ayırmadığı çantası olmadan çıktığını görünce, ’birşeyler olacağından şüphelendiklerini’ söyleyen Şat, şu bilgileri verdi: "Büroya gelince bizi dışarı gönderdi. Telefonla bile hep yanımızda konuşurdu. Bizden bir şey saklamazdı. Çıkmamızı isteyince şüphelendik. Bir süre sonra geri döndüğümüzde ’İyi misin abi’ dedik. Önce iyi olduğunu söyledi. Daha sonra, ’İyi değilim’ dedi. Masasında oturuyordu. Ceketini bile çıkarmamıştı. Endişemizi ifade edince, ’Yok bir şey, merak etmeyin. Mektup yazacağım’ dedi. Biz de tekrar çıktık ama endişe içindeydik. Ne yapacağımızı düşünürken tabanca sesi geldi. İçeri girdiğimizde, başka bir masadaki koltukta oturuyordu. Ceketi, kendi koltuğunun arkasına asılmıştı. 6 gündür hep böyle sıkıntılıydı."

Silahı 3.57 Magnum

Erkan Şat, Cevher Özden’in silah taşımayı sevmediğini ancak bürosunda ruhsatlı silah bulundurduğunu da belirterek, intiharında kullandığı silahın Smith Wesson 3.57 Magnum olduğunu anlattı. Cevher Özden’in üzerinde kayıtlı sadece BMW bir otomobilin bulunduğu, onun da 5 ayrı icra takibi nedeniyle 3’üncü kişilere satılamadığı ortaya çıktı. Özden’in ölüm haberi Parkinson hastası eşine dün de söylenemedi. Özden’in üvey oğlu Cemil Bahadır, aile adına tüm açıklamaların,
/images/100/0x0/55eaf3c5f018fbb8f8a14d00
cenazeden sonra yapılacağını belirtti. Özden’in psikolojik durumuyla ilgili sorusu üzerine "Belliydi" diyen Cemil Bahadır daha sonra "Bir insanın intihar edeceğini nereden bilebilirsiniz" dedi.

Oğlunun yanına

Cevher Özden, bugün Teşvikiye Camii’ndeki cenaze töreni sonrası Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı Aile Kabristanı’nda yatan, 1982’de uyuşturucudan ölen üvey oğlu Hakan Bahadır’ın yanında toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!