Yılanlardan şifa arıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yılanlardan şifa arıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2008 07:49

NASA'nın uzay aracı Anka kuşu Mars'a indi. İncelemelere başladı. 21. yüzyılın insanları gözlerini uzayın daha derinlerine dikti. Türkiye'deyse insanlar üfürükçüden, kırık-çıkıkçıdan şifa aramaya devam ediyor. İşte son ve insanı şok eden örnek: YILANLI TEDAVİ..

Haberin Devamı

İŞTE YILANLI TEDAVİ..

Bayburt'a bağlı Kırkpınar köyünde her yıl mayıs ayında ortaya çıkan yılanların birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.    

Kırkpınar köyünde mayıs ayında yer yüzüne çıkan ve başta yılancık olmak üzere, sedef, egzama gibi ağrılı tüm hastalıkları tedavi ettiğine inanılan yılanlar, haziran ayının ortalarına kadar bu amaçla köylüler tarafından kullanılıyor.

Yurt dışından ve Türkiye'nin birçok bölgesinden vatandaşlar, köylüler tarafından özel hazırlanmış toprak kaplarda sütle beslenen yılanlardan şifa bulmak için köye geliyor.    
  
Köylü kadınlar tarafından yakalanan yılanlar, seansı 5 YTL'den, hastalıklı bölgeye konularak kendi haline bırakılıyor. Yılanların kendi başlarına hastalıklı bölgeyi terk etmesi, seansın bittiği anlamına geliyor. Bir seans, yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Yılanlarla tedavi olmak için köye gelen Levent Kaya, yaklaşık bir yıldır baş ağrısı ve midesinden şikayeti olduğunu tedaviden sonra ağrılarında azalma olduğunu iddia etti.

Kırkpınar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Canda, 10 yıldır bu köyde görev yaptığını belirterek, “Köye gelen birçok kişi yılanlardan fayda gördüğünü söylüyor. Tekrar tekrar gelenler oluyor. Köye gelen bazı vatandaşlar da hiçbir doktordan fayda görmediğini, fakat yılanlarla tedavi sonucu rahatlama hissettiklerini ileri sürüyor” diye konuştu.

Köylü kadınlar tarafından kullanılan yılanların haziran ayının ortalarında tekrar yuvalarına bırakıldığını ifade eden Kırkpınar köyünde oturan Osman Bulunmaz, şunları kaydetti:

“Köyümüze tedavi olmak için gelen yüzlerce, binlerce hasta var. Türkiye'nin dört bir yanından özellikle deri hastalıklarıyla ilgili geliyorlar. Köyümüzde 70-80 yaşında büyüklerimiz var. Onlar doğdu doğalı bu yılanlar var. Onlar da net olarak, ne zamandan beri yılanlarla tedavi yapıldığı bilmiyor. Yılanlarla uygulanan tedavide iyi olan hastalar da var, iyi olmayan hastalar da. Özellikle yılancık hastalığına, iltihaplı hastalıkların çoğuna iyi geliyor. Yılan, ağrılı olan yere konuluyor. Yılan gövdesiyle o pis mikrobu alıyor. Daha sonra altı ay soğuk, altı ay sıcak akan bir suyumuz var. Yılanları o suyun içine bırakıyoruz ve yılanları temizliyoruz.”

“İSTANBUL, ANTALYA, BURSA'DAN GELEN HASTALARIM VAR”

Köyde yılanlarla ilgilenen ve tedavi amaçlı köye gelen vatandaşların ağrıyan yerlerine yılanları koyan Gülfidan Battal ise yılanların, yılancık, baş ağrısı, bel, boyun, mide ağrısı gibi birçok hastalığa iyi geldiğini öne sürdü.

Battal, şunları söyledi:

“Benim hastalarım çok. İstanbul, Antalya, Bursa'dan gelenler var. İstanbul'dan bir hastam var, ayağında sorun vardı, iyileşti. Üç yıldır geliyor sürekli. Yılanları ağrıyan yere bırakıyoruz ve yaklaşık 10 dakika burada kalıyorlar. Bu seansın ücreti 5 YTL. Yılanları yakaladığımız yerler var. Süreleri dolduğunda onları yine yakaladığımız yerlere bırakıyoruz. Yılanların sayısı çok az. Köyde 4 kadın bu işle uğraşıyor.”

“TAMAMEN PSİKOLOJİK”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Alpay, yılanların bazı hastalıklara iyi geldiği yönündeki inanışın, bilimsellikle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Bu tür olayların insanları daha çok psikolojik olarak etkilediğini belirten Alpay, şöyle konuştu:

“İyileşeceğine inanan insanlar, psikolojik olarak etkilenebilir. Bazı hastalar için, içinde gerçek ilaç olan, bir de içinde hiçbir madde bulunmayan haplar hazırlanır. İçinde hiçbir madde bulunmayan hapların bile insanlar üzerinde olumlu etki yaptığı gözlenmektedir. Onun için yılanlarla tedavinin bilimsel bir tarafı yoktur, tamamen psikolojiktir”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!