'CHP Genel Merkezi dinlendi'

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Merkezi dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 13:11

CHP lideri Baykal, CHP Genel Merkezi'nin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

- Siyasal tarihimizde her zaman olumsuz anılacak iki olay yaşandı
- Birincisi ana muhalefet merkezindeki bir oda devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve dinci bir gazetenin manşetinde yer aldı.
- Telefon dinlemeden çok farklı bir şey. Çünkü bu bir ortam dinlemesi. CHP Genel Başkanı’nın odasında yaşanan özel bir konuşma
- Çalışma ortamında dinlendiği ortaya çıktı ve bunların dinci gazete ile çok yakın bir çalışma içinde olduğu görülmüştür.
- Türkiye’de devletin içinin çürüdüğü bu olayla açıkça ortaya çıkmıştır. İnsan hakları ve demokrasi bu iktidar döneminde demek hiç önemli değil. Türkiye’de rejimin ne hale geldiği ortaya çıkmıştır. Şu saate kadar resmi hiçbir tepki gelmedi. Sanki dünyanın en normal olayı yaşandı.

- Devlet elindeki teknik imkanları milletin parasıyla sağlamıştır. O araçlar ülkenin bütünlüğünü ve vatandaşın huzurunu korumak verilmiştir. Ancak öyle anlaşılıyor ki bu imkanlar, bir grup tarafından bir kısım insanlara karşı kullanılıyor.
- Bu dinlemenin meşruiyeti yoktur. Bu dinlemenin arkasında kimler vardır. Bunun arkasında kimler varsa onların da meşruiyeti yoktur.
- Ülkenin güvenlik güçleri, istihbaratı ve İçişleri Bakanlığı ne hale gelmiştir.
- Böyle yıldırma ve sindirme taktikleriyle rakiplerinizi etkiniz altına alamazsınız.

- İkincisi Ankara Adliyesi’nde alınan tarihi karar. Hatırlayacaksınız. Seçimden önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Başbakan'ın ruh gibi yakın bir arkadaşı, Başbakan'ın çocuklarını yurtdışında okutan ve tatilini ailesiyle yanında geçirdiği arkadaşı, CHP’nin Kastamonu Milletvekili olan arkadaşımıza rüşvet teklif etti. Dün rüşvetle ilgili mahkeme karar verdi. Artık rüşvetin belgesi var.
- Peki bu rüşvet teklifini kendisi mi planladı yoksa arkasında başkaları mı var.
- Bu konuşma AKP Grup Başkanvekili’nin odasında yapıldı. O da doğruluyor.
- Peki Başbakan’ın bundan haberi yok mu?
- 30 yıl önce rüşvet verdiğini söylüyordu, bırak o zamanı daha dün vermişsin.
- Bu olay Başbakan’ın bilgisi ve onayı ile bu yöntemlerle sonuç alınmaya çalışılmıştır.

Dinlenen konuşmanın geçtiği yer CHP Genel Merkezi biri Genel Sekreter diğeri şu an Merkez Valisi olan ve geçmişte bizden aday olmuş biri. CHP’ye gelmesi normal.
Zaten çok düzgün bir üslupla yapılan bir konuşma ama mesele o değil. Bunun dinlenmesi ve dinci gazeteye servis edilmesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!