Diyanet'in açıklamasına eski başkandan tepki

Güncelleme Tarihi:

Diyanetin açıklamasına eski başkandan tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 10:45

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesindeki “flört zinadır”, “bir kadının yabancı erkekle baş başa kalması tahrik edicidir”, “kadınlar erkekler olmadan yolculuk etmemeliler” ve “parfüm sürmek edep dışıdır” gibi toplumun tepki çeken açıklamalarına, kurumun eski başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da karşı çıktı.

Haberin Devamı

“Böyle şeylerin internete konulmasına ne gerek var” diyen Yılmaz, Hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, çağa uygun yorumlar yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, “günün şartları da önemlidir” dedi. Vatandaşların, internet sitesinde yer alan açıklamalar hakkında kendisini de arayarak, tepki gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Böyle şeylerin doğru dürüst açıklanması lazım. Böyle koyarsanız, tabii ki vatandaşın tepkisini çeker” diye konuştu.

 

İşte, Diyanet’in eski Başkanı’nın, kurumun internet sitesinde yayınlanan “kurallar” konusundaki yorumları;     

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

 

Haberin Devamı

Diyanet’in internet sitesinden: “kadın, yabancı erkekle aynı mekanda baş başa kalmamalıdır”

 

Mehmet Nuri Yılmaz: “İslam dini kadına önem veren bir dindir. Kadına, şahsiyetini kazandırmış bir dindir. Allah katında kadın ve erkek eşittir. Kadın, Peygamberimiz devrinde de, bugün de sosyal hayatın bir parçasıdır. Toplumdan soyutlanamaz.

 

 

Diyanet’in internet sitesinden: “Flört, zinadır”

 

Mehmet Nuri Yılmaz: “Zinanın ne anlama geldiğini herkes biliyor. Bu çerçevede, zinaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durmak lazımdır. Ancak bizde bir nişanlılık dönemi var. Evlenecek olanların birbirlerini önceden tanımaları, sağlam bir yuva kurmak için önem taşır. Evlenmeden önce kadın ve erkeğin birbirini tanıması lazım. Elbette bunda da mübalağa kaçmamak gerekir, bunu istismar etmemek gerekir.

Erkekle kadın, dikkatleri üzerlerine çekeçek, tenha bir yerde bulunursa, bu birtakım insanların kötü niyetlerini harekete geçirebilir. Ancak şimdi devlet dairelerinde erkekle kadın bir arada çalışıyorlar. İslam, erkek ve kadının bir arada çalışmasını yasaklamamaktadır. Ancak özel mekanlarda görenlerin kötü niyetine sebep olacak şekilde yalnız kalınmamalıdır”.

 

Haberin Devamı

Diyanet’in internet sitesinden: “Parfüm sürmek edep dışıdır”

 

Mehmet Nuri Yılmaz: “Güzel kokmak, bizzat Peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir. Sünnettir. Erkek de, kadın da koku sürer. Ama bu makul ölçüde yapılmalıdır.”

 

Diyanet’in internet sitesinden: “kadın, yanında erkek bir yakını olmadan seyahat etmemelidir”

 

Mehmet Nuri Yılmaz:“Peygamberimiz döneminde kadının 90 km üzerinde yolculuk yapacağı zaman, yanında bir erkek yakınının olmasının iyi olacağını söylemiştir. Ancak bu o gün için geçerlidir. O dönemde yolculuklar deveyle yapılıyordu. Bu kadar uzun mesafede kadını çeşitli tehlikelere karşı korumak için bir önlemdir. Ancak bu, sonsuza kadar böyle olacak anlamına gelmez. Hazreti Peygamberimiz aynı zamanda, Mekke’de yaptığı bir konuşmada, “gün gelecek, bir kadın Yemen’den kalkıp, devesiyle tek başına buraya gelip, hacını yapıp, yine geri dönecektir” de demiştir. Peygamberimiz, huzur ortamı sağlandığında bunun olabileceğini açıkça ifade etmiştir. “

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!