Polisten AKP'lilere dayak

Güncelleme Tarihi:

Polisten AKPlilere dayak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 07:01

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE POLÄ°SLERLE AKP'LÄ°LERÄ°N YUMRUK YUMRUÄžA KAVGASI...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıklayacağı Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu önünde bir grup Tekel çalışanı seslerini duyurmak için toplandı. "Demokrasi mücadelenizde yanınızdayız', "Tütün ekimi devam etmelidir", "Tütün demek günde 112 bin geçimi demektir", "Yaprak tütünler Tarım Bakanlığı'na bağlansın' yazılı diye pankart açan yaklaşık 40 Tekel çalışanı sık sık Başbakan Erdoğan lehine slogan attı.
Bir grup AKP'li kadın ise Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu önünde toplanarak Türkçe ve Kürtçe, "Sensiz olmaz Erdoğan", "Gözlerine kurban olayım", "Seni çekemeyen anten taksın", "Türk-Kürt kardeştir", "İrademizi de iktidarımıza da sahip çıkacağız" "Vış egemenlik yargınınmış" yazılı dövizler açarak Başbakan Erdoğan'ın gelişini bekledi.    

Erdoğan konuşacağı soluna davetli olanlar isim listesine tek tek bakılarak içeri alındı. Listede ismi olmayanların ise salona sokulmadı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın havaalanından konuşma yapacağı salona kadar tüm güzergah araç trafiğine kapatıldı. Bu arada polis Erdoğan'ı protesto etmek için öğle saatlerine kadar ellerinde yumurta ve domates bulanan yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.
 
AKP'LÄ°LERLE POLÄ°S ARASINDA ARBEDE
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıklayacağı Ziya Gökalp Kapalıspor Salonu önünde AKP'li görevliler ile polis arasında arbede çıktı. Salona davetlilerin alınması sırasında AKP'li görevliler ile çevik kuvvet polisi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında polis cop kullanarak görevlileri dağıttı. Kısa süren gerginliğin ardından salonda bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırık ve İskan Bakanı Faruk Özak dışarıya çıkarak olay hakkında bilgi aldı.


           Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!