Beni emniyet sibobu olarak görün

Güncelleme Tarihi:

Beni emniyet sibobu olarak görün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Demokrat Parti (DP) kurmaylarının tabandan gelen istek üzerine Genel Başkan adaylığı teklif götürdükleri Tansu Çiller’in bu girişime yanıtı, "Şimdi uygun zaman değil. Ancak beni emniyet sibobu olarak görün" şeklinde oldu.

Çiller, kurmayların "Efendim köylü sizin gelmenizi istiyor" sözleri üzerine, "Genel Başkan Süleyman Soylu çok genç ve yetenekli bir lider. Sizden Soylu’ya yüzde yüz destek vermenizi ve bu partiyi şaha kaldırmanızı istiyorum" dedi. 70 yıllardaki 40’lar hareketiyle, kendisi ve Süleyman Demirel arasındaki çatışmaları hatırlatan Çiller, "Zamanında bunun acısını çok çektik. Beni emniyet sibobu olarak görebilirsiniz" dedi.

Ceylan: Daha güçlüyüz

DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan da şunları söyledi: "Tansu Hanım, Genel Başkanımı’za destek vermemiz gerektiğini söylerken çok samimiydi. Tabandan, ’Çiller’ seslerinin yükselmesi Genel Başkanımızı rahatsız ediyordu. Buna son vermek için teklifimizi götürdük. Genel Başkanımız gittiği yerlere Soylu olarak giriyor ve genel başkan olarak çıkıyor. Sayın Çiller’in Soylu’ya destek verilmesini söylemesi ona olan güveni arttıracak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!