AKP’nin 19 mayıs rahatsızlığı

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin 19 mayıs rahatsızlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 17:28

MANİSA’daki Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda statta sergilediği step gösterisinin, AKP'de rahatsızlık yarattığı ortaya çıktı. Manisa Belediye Başkanı AKP’li Bülent Kar, Ankara’da Manisa AKP Milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü belirterek, “Öğrencilerin kıyafetlerinin Ankara’da huzursuzluk yarattığını gördük. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE AKP'NİN UYGUNSUZ BULDUĞU FOTOĞRAFLAR..

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ise “Kıyafetler son derece moderndi. Bunun yadırganacak herhangi bir şeyi yok” dedi.

Manisa’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'ndaki kız öğrencilerinin step gösterisinde giydikleri kıyafetler, AKP’nin tepkisini çekti. Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda yaklaşık 10 bin kişinin izlediği gösterilerde 40 dakika boyunca step ve aerobik yapan üniversiteli kızların kıyafetlerinin Ankara’da huzursuzluk yarattığını söyledi.
  
ANKARA'DA HUZURSUZLUK YARATMIŞ

Belediye Başkanı Bülent Kar, haftalık değerlendirme toplantısında bu konuyu gündeme getirdi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı için Ankara’ya gittiğini ve Manisa AKP milletvekilleri Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ile görüştüğünü söyledi. Başkan Kar, şöyle dedi:

“Üniversite öğrencilerinin kıyafetlerinin Ankara’da huzursuzluk yarattığını gördük. Ulusal gazetelerde çıkan fotoğraflarda görülen kıyafetler Ankara’da gerçekten huzursuzluk yaratmış. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi. Biz bu konuda programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Öğrencilerin kıyafetleri ile bu kadar ön plana çıkmamız ve gündeme bu şekilde gelmemiz hoş olmadı.”

REKTÖR: GAYET MODERNDİ

Manisa Belediye Başkanı Akp'li Bülent Kar'ın bu sözleri, hedef alınan Celal Bayar Üniversitesi'nde yankı buldu.

Rektör Prof. Dr Semra Öncü, Başkan Kar’ın açıklamasının son derece yersiz olduğunu belirterek, “Kıyafetler ve sergilenen dans gösterileri gayet moderndir. Bunun yadırganacak herhangi bir şeyi yok” dedi.

Bu gösterilerin ilk kez olmadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Öncü, “Her yıl 19 Mayıs’ta buna benzer gösterilerde erkek ve kız öğrencilerimiz görev alıyor. Öğrencilerimiz yaptıkları gösterilerle, bayrama katılan Manisalılar tarafından ayakta alkışlanıyor. Bu yılki törenlerde de en çok alkışı bizim öğrencilerimiz aldı” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!