9 Türk'e 30 kurÅŸun

Güncelleme Tarihi:

9 Türke 30 kurşun
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 18:02

İngiliz The Guardian gazetesi, Mavi Marmara'da öldürülen 9 Türk'ün otopsi raporunu ele geçirdi. Rapora göre 9 kişinin vücudundan toplam 30 kurşun çıkarıldı. İsrailli komandoların ayrıca, ateşli silahlarda daha önce hiç rastlanmayan türden bir kurşun kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

The Guardian gazetesinin internet sitesinden manÅŸetten verilen habere göre, öldürülen 9 kurbanın vücudundan toplam 30 kurÅŸun çıkarıldı ve beÅŸinin baÅŸlarına aldıkları kurÅŸun yaraları yüzünden hayatını kaybettiÄŸi belirlendi.Â

 

Dokuz kurbanın her biri 9 mm'lik kurşunla en az bir kez ve bazıları da 5-6 kez vuruldu. Otopsi raporları saldırının ne kadar yakın mesafeden yapıldığını da ortaya koydu.

 

Otopsi raporlarını Adalet Bakanlığı'na teslim edilmek üzere hazırlayan Türkiye Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Haluk İnce, İngiliz gazetesine yaptığı açıklamada, "Mermilerin en yakını yaklaşık 29 cm'den atılmış. Yalnızca tek bir vakada, tek bir kurşun giriş yarası bulunuyor. Diğer sekiz kişide birden fazla kurşun yarası bulundu. Tek bir kurşunla öldürülen şahıs, kısa mesafeden atılan ve alnının ortasına isabet eden bir kurşunla hayatını kaybetti" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

FURKAN 45 CM'DEN VURULMUŞ    Â 

ATK'deki uzmanlara göre, Türk ve ABD vatandaşlığı olan 19 yaşındaki Furkan Doğan, 45 cm'den daha yakın bir mesafeden burnunun sağ kısmı, başının arkası, sırtı ve iki kez de bacağından olmak üzere beş kez vuruldu. En yaşlı kurban olan 60 yaşındaki İbrahim Bilgen ise sağ şakağından, sağ göğsünden, sırtından ve kalçasından vuruldu. ATK'nin Başkan Yardımcısı Yalçın Büyük, iki erkeğin daha 4 kez vurulduğunu ve kurbanlardan beşinin başının arkasından ya da sırtından vurulduğunu söyledi. Rapora göre, Türk ulusal tekvando takımını çalıştıran 54 yaşındaki eski tekvando şampiyonu Çetin Topçuoğlu, başının arkasından, kalçasından ve belinden 3 kere vuruldu.

 

KurÅŸunların baÅŸka bir yere çarpmadan doÄŸrudan yardım gönüllülerinin vücutlarına girdiÄŸi de anlaşıldı.  Â

 

İnce "Kurşunların tamamı bütün halde çıkarıldı. Bu adli açıdan oldukça önemli. Kurşun bir başka yerden sektiğinde deforme olmuş bir şekilde vücuda girer. Eğer direkt olarak vücuda saplanıyorsa bütün olarak kalır" dedi.

 

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE RASTLANMAYAN BİR KURŞUN TÜRÜ

 

İnce, kurşunların biri dışında hepsinin 9 mm'lik olduğunu sözlerine ekledi. Diğer kurşun içinse, "İlk kez ateşli silahlarda bu tür bir malzemenin kullandığını gördük. Bu kurşun, genellikle av tüfeklerinde kullanılan farklı türlerdeki saçmaları ihtiva eden bir kurşun. Kafa bölgesine şakak kısmından girmiş. Kurşunu beyinde bir bütün halinde bulduk" diye konuştu.

 

İşte öldürülen 9 Türk'ün otopsi sonucu:

 

Cengiz Akyüz (42): Başının arkasında, yüzünün sağ kısmında, sırtında ve sol bacağında dört kurşun yarası

 

İbrahim Bilgen (60): Göğsünün sağ kısmında, sırtında, sağ kalçasında ve sağ sakağında dört kurşun yarası

 

Haberin Devamı

Cevdet Kılıçlar (38): Alnının ortasında bir kurşun yarası

 

Furkan Doğan (19): Burun, sırt, başın arkası, sol bacak ve sol bilekte beş kurşun yarası

 

Fahri Yaldız (43): Göğsünün sol kısmı, sol bacağı ve sağ bacağında iki tane olmak üzere dört kurşun yarası

 

Ali Haydar Bengi (39): Göğsünün sol kısmı, bel, sağ kol, sağ bacak ve sol elinde 2 tane olmak üzere altı kurşun yarası

 

Çetin Topçuoğlu (54): Başın arkası, vücudun sol kısmı, belin sağ tarafına üç kurşun yarası

 

Cengiz Songür (47): Boynun ön kısmında tek kurşun yarası

 

Necdet Yıldırım (32): Sağ omuz ve sırtın solunda iki kurşun yarası

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!