9 günlük Muhammet emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

9 günlük Muhammet emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 09:20

Muğla’daki pazar yerinde toplanan sığınmacılar arasında bulunan, eşini Suriye’deki savaşta yitirmiş Halepli Hafize Saan (21) ile 9 günlük Muhammet isimli bebeği, bugün ziyarete gelen Bodrumlu kadınlar tarafından hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

YENİ DOĞMUŞ BEBEKLE ANNESİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan annenin halsiz olduğu, beslenemediği için hasta ve güçsüz düştüğü, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

9 günlük Muhammet emin ellerde

BODRUMLU KADINLARDAN SIĞINMACILARA GIDA VE İÇECEK YARDIMI

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki pazar yerinde toplanan ve kentte dolaşmalarına izin verilmeyen çoğu Suriyeli sığınmacıların zor şartlar içinde yaşamını sürdürmesi, yürek burktu. Pazar yerini ziyaret eden Bodrumlu kadınlar, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere sığınmacılara yiyecek ve içecek yardımında bulundu.

Bodrum’da sayıları hızla artan Suriye, Pakistan, Afganistan ve Myanmar uyruklu 500 sığınmacı, dün öğlen park ve bahçelerden toplandı. Pazar yerine götürülen topluluğun kentte dolaşmasına izin verilmiyor. Aç olduklarını söyleyen çıplak ayaklı çocukların hali yürek burkuyor.

KAMPLARA GİTMEK İSTEMİYORLAR

Mardin ve Hatay’daki kamplara gönderilmek istenen çoğu Halepli Türkmenler, buna karşı çıkıyor. Sekiz ay önce Suriye Halep’ten geldiklerini belirten Ahmet Esed, "Türkiye bize kucak açtı, sağ olsun. Ama bize nereye kadar sahip çıkacak. Avrupa’ya gidip hayatımızı kurtaracağız. Elimizde beş kuruş para kalmadı. Bizi topladılar. Geldiğimiz kamplara geri göndermeye çalıştılar. Şu anda Hatay ve Kilis’teki kamplarda İŞİD hakim olmaya başladı. Bu nedenle asla kamplara geri gitmek istemiyoruz" dedi.

BODRUMLU KADINLARDAN YARDIM ELİ

Bodrum Mavi Yol Girişimi ve Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyeleri ile Dr. Yasemin Demirci, zor şartlar içinde yaşamlarını sürdüren sığınmacıları ziyaret etti. Dr. Yasemin Demirci, "Aralarında 7 günlük bebek dahil birçok çocuk ve hamile kadınlar var. Bu insanların pazar yerinde gece gündüz yaşamaları mümkün değil. Acil olarak devlet bu insanlara yardım elini uzatmalı, gereken desteği vermeli" dedi.

Kadın ve çocuklara yiyecek-içecek yardımı yaptıklarını belirten Bodrum Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, "Burada büyük bir insanlık dramı ve ayıbı yaşanıyor. Bodrum olarak bu dram ve ayıba ortak olmayacağız. Bu nedenle pazar yerine kapatılıp etrafı polis ve zabıta ile çevrilen bu insanların kamplara geri gönderilmeleri de çok tehlikeli. Bodrumlu kadınlar olarak öncelikle kadın, çocuk ve annelere sahip çıkarak acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!