Korku diktatörlüğü

Güncelleme Tarihi:

Korku diktatörlüğü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili’nin dinlenmesi iddialarına atıfta bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli "AKP, oluşturmaya çalıştığı korku diktatörlüğü ile anayasal hakları bile kontrol altına almaya çalışıyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün takibi ve dinlenmesi iddiasına atıfta bulunarak, AKP’yi ’korku diktatörlüğü’ oluşturmaya çalışmakla suçladı. Bahçeli, dünkü grup toplantısındaki konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

İtidal kaybediliyor Hükümet suçla mücadele için hizmet vermesi gereken yasal dinleme ve takip mekanizmalarını, vatandaşlar üzerinde yasadışı tahakküm, bastırma çabaları ile nüfuz yaratmak için kullanmaktadır. Başbakan Erdoğan, partisinin kapatılması ve kendisinin yargılanması yolunun açılmasına yönelik kaygılarla itidal ve soğukkanlılığını giderek kaybediyor. Türkiye, AKP’nin korkularının neden olduğu saiklerce yönetiliyor.

Herkes darbeci AKP politikalarını benimsemediği veya destek olmadığından kuşkulanılan herkes ve her kurum, AKP’nin bekası için tehdit eden oluşumlar olarak takdim edilmeye başlandı. Muhalefet partileri ve devlet kurumları darbeci, hükümeti eleştiren herkes darbe işbirlikçisi, ekonomik sıkıntılarını dile getirenler ise bozguncu ve istikrar düşmanı olarak ilan ediliyor.

Sürekli demokrasi alanını genişletmekten söz eden AKP, oluşturmaya çalıştığı korku diktatörlüğü ile anayasal ve demokratik hakları bile kontrol altına almaya çalışıyor. Özel hayatın gizliliği, aile hayatına saygı, haberleşme hürriyeti gibi temel hak ve özgürlüklerin ihlaline yönelik kuşkular artıyor. Bu uygulamaları ile hükümet, Türkiye’yi özel hayatların bile denetlendiği ve dinlendiği totaliter bir yapıya doğru sürüklüyor.

Gül’ün gemiye gitmesi düşündürücü

KRALİÇE 2.Elizabeth’in, Cumhurbaşkanı Gül’ü, İngiliz savaş gemisinde kabul etmesine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi: "15 Mayıs 1919’da Atatürk’ün ertesi gün, gemi ile Samsun’a gitmek için son hazırlıkları yaptığı bir günün 89 yıl sonrasında yaşananları dikkatinize sunmak istiyorum. Türkiye’nin kendi karasuları içinde, Cumhurbaşkanlığı makamının, İngiliz savaş gemisinde Kraliçe tarafından kabulü, hepimizi derinden düşündürmelidir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!