Çay davetinde ’aramız iyi’ pozu

Güncelleme Tarihi:

Çay davetinde ’aramız iyi’ pozu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in eşi Margit Fischer, aralarında soğukluk olduğu ileri sürülen ve uzun süredir bir araya gelmeyen Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan’ı, çay partisinde buluşturdu, ancak Çankaya Köşkü’ndeki yemekte bir araya getirmeyi başaramadı.

"First Lady" Hayrünnisa Gül, Margit Fischer onuruna dün sabah Dışişleri Konutu’nda bir çay daveti verdi. Davete Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan’ı kapıda karşılayarak sarıldı, böylece buluşmanın gerçekleşeceği önceden haber verilen foto muhabirlerinin iki kadının samimi fotoğraflarını çekmesine olanak tanındı. Gazeteciler içeriye alınmadı ancak cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısının çektiği fotoğraflar da Anadolu Ajansı tarafından servise koyuldu. Bu fotoğraflarda da Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve Margit Fischer masada yan yana görüntülendi. Ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün dün akşam Çankaya Köşkü’nde Heinz Fischer onuruna verdiği akşam yemeğine, gözündeki rahatsızlık nedeniyle ne Başbakan Erdoğan ne de eşi Emine Erdoğan katıldı. Bu durum kulislerde, "Margit Hanım, Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan’ı çayda buluşturdu, ancak Köşk’te yine bir araya getiremedi" yorumlarına neden oldu. Eşli yemek davetine daha öncekilerde olduğu gibi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katılmadı.

Gül’ün konuşması sonrası kadehler kaldırıldığında, Cumhurbaşkanı Gül kadehindeki suyu yudumlarken, Hayrünnisa Gül, sadece kadehini kaldırmakla yetindi. Konuk Cumhurbaşkanı’nın konuşması sonrası ise Hayrünnisa Gül’ün de kadehinden yudum aldığı gözlendi.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Haziran ayındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’nın İsviçre ile birlikte Avusturya’nın ev sahipliğinde yapılacak olmasının Türk Milli Takımı’na şans getirmesini diledi. Fischer de ülkesinin Türkiye’nin AB yolunda her zaman adil ve öngörülebilen bir ortak olduğunu ve olmaya da devam edeceğini savunarak, Türkiye’nin terörle mücadeledeki endişe ve hassasiyetini de anladığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!