Tuncay Özkan parti kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Özkan parti kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 07:04

Kanaltürk'ün eski sahibi Gazeteci Tuncay Özkan, parti kurma çalışmalarının bir ay içinde sona ereceğini belirtti ve “Yeni bir TV kanalı kuruyorum” dedi.

Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Banaz Şubesinin davetlisi olarak geldiği Uşak'ın Banaz ilçesinde, Esnaf Odası Toplantı Salonu'nda konuşma yaptı.

Kanaltürk'ün satışının ardından aldığı paraları harcamak için Fransa'ya gittiğinin iddia edildiğini kaydeden Özkan, “Ama hepinizin gördüğü gibi Fransa'da değil, Banaz'dayım. Paraları Banaz'da yemeğe geldim” diye konuştu.

Kanaltürk'ü tamamen kendi parasıyla kurduğunu söyleyen Tuncay Özkan, şöyle devam etti:

“Maliye Bakanlığı müfettişleri, Kanaltürk'ü didik didik incelediler. 6 kez mali soruşturma geçirdim ama hiç bir şey bulamadılar. En sonunda biriken vergi, SSK borçları nedeniyle kanalı satmak zorunda kaldım. Satmadan önce büyük medya kuruluşlarına gidip, bedava onlara vermeyi teklif ettim ama kimse kabul etmedi. Bir televizyon ayda 1.5 milyon dolara dönüyor. Maliyeciler bize çay ve şeker satan bakkalın defterlerini bile incelediler.”

Özkan, Danıştay'ın yayının durdurulmasına ilişkin kararından bir gün önce satış işlemini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Anlı şanlı bir sürü iş adamı var, onlara (bedava vereyim) dedim, kimse almadı, yapacak başka bir şey de kalmadı” dedi.

Parayı aldıktan sonra dün itibariyle bütün borçlarını ve çalışanların maaşlarını ödediğini vurgulayan Özkan, 1.5 milyon dolar parasının kaldığını söyledi. Özkan, Kanaltürk çalışanlarının 3 yıl iş güvencesine sahip olduğunu, bu süre içinde kimsenin işten çıkarılmayacağını bildirdi.

Özkan, yeni kanalla ilgili çalışmaların sürdüğünü, bir hafta içerisinde ekranda olacaklarını belirterek, “Kanalın ismi belli, ancak patent kurumuna başvurduğumuz için bugün açıklayamıyorum. Yarın açıklayacağım” dedi.

Bir ay içerisinde yeni bir parti kuracağını ve kapı kapı dolaşıp oy isteyeceğini ifade eden Özkan, yaptırdığı otobüsle 100 gün süreyle Edirne'den Hakkari'ye bütün il ve ilçeleri gezeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!