Emniyet: Paksüt olayı yanlış anlaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet: Paksüt olayı yanlış anlaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 12:03

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Osman Paksüt'ü izleyen aracın polise ait çıkmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Emniyet, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını duyurdu.

Haberin Devamı


Emniyet Genel Müdürlüğü, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün aracının takip edildiği iddialarıyla ilgili olarak, “iddiaya konu aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na ait ve kendi görev alanına giren başka bir çalışma amaçlı olarak orada bulunduğunun kesin olarak anlaşıldığını” bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Paksüt'ün aracının takip edildiği ve dinlendiği şeklindeki iddialara yer veren haberler yayımlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, 13 Mayıs 2008 tarihinde saat 12.35 sıralarında Kavaklıdere Tenis Kulübü yanında Paksüt'ün bir araçtan şüphelenmesiyle başlayan sürecin, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın bahse konu yere gitmesiyle açıklığa kavuşturulduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Konu edilen aracın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ait ve kendi görev alanına giren başka bir çalışma amaçlı orada bulunduğu kesin olarak anlaşılmıştır.

Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanvekilimiz ile yapılan görüşmede ise olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.”

ÇİÇEK: DİNLENME OLAYI DOĞRU DEĞİL 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün aracının takip edildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Kesinlikle izleme, takip söz konusu değil” dedi.

Çiçek, Ankara'daki bir otelde yapılan, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı İnsan Hakları İstişare ve İşbirliği Toplantısı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Osman Paksüt'ün aracının takip edildiği iddialarının hatırlaması üzerine Çiçek, “Bu iddialar kesinlikle doğru değil” diye konuştu.

İddialar üzerine Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı arayarak, konu hakkında bilgi aldığını ifade eden Çiçek, söz konusu ekiplerin başka bir maksatla olay yerinde bulunduğunu ve kesinlikle olayın Osman Paksüt ile alakası olmadığını öğrendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ortada bir yanlış anlama ve değerlendirme olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

“Türkiye bir hukuk devletidir. Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir şey yapılacaksa, hangi usule göre yapılacağı bellidir. Sayın Emniyet Müdürümüz de kendisiyle konuşmuş hemen olayın akabinde. Yapılan açıklamalardan her iki tarafın da tatminkar olduğunu düşünüyorum. Basına yansıyan şekliyle biraz farklı gibi geliyor. Kesinlikle izleme, takip söz konusu değil.”

ATALAY: TAMAMEN YANLIŞ ANLAMA  

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün “Takip edilmesi ve dinlenmesi” gibi bir olayın söz konusu olmadığını belirterek, “Tamamen yanlış anlamadan ibaret bir konu” dedi. 

Haberin Devamı

Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını cevaplarken, şunları söyledi:

“Ankara Emniyet Müdürünü arıyor, kendisi oraya gidiyor ve incilemelerde bulunuyor. 'Yanlış anlama' diye bu konu izah ediliyor. Tamamen bir yanlış anlama var. Kendisinin takibi gibi bir konu söz konusu değil. Burada kapalı kalan bir konu yok. Sayın üye de dahil oradakilerin hepsi, olayın yanlış anlama olduğunu anlattılar.”

Bakan Atalay, komisyon çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Polisin dinlemesi diye bir şey söz konusu değil. Dün Ankara Emniyet Müdürümüzü hemen arıyorlar. O da gidiyor, araştırıyorlar. Sonunda bunun bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu birlikte tespit ediliyor. Kendilerinin de bu şekilde bir ifadeleri var. Yani ortada böyle bir sorun yok. Tamamen yanlış anlamadan ibaret bir konudur. Bana da akşam Ankara Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürümüz bilgi verdiler. Sonuç bu şekildedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!