O araç polis aracı

Güncelleme Tarihi:

O araç polis aracı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 07:20

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili A. Osman Paksüt'ün bir araç tarafından dinlendiğine yönelik endişesiyle başlayan şok, çok ilginç boyutlara ulaştı.

Haberin Devamı

Ankara Kavaklıdere Sosyal Kulübü önünde yaşanan olayla ilgili şu andaki gelişmeler şöyle; Anayasa Mahkemesi Başkanvekili A. Osman Paksüt'ün endişesi üzerine çağırdığı Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerine geldikten sonra uzunca bir süre, Paksüt ve masasındakilerle oturdu.

Olayı inceledi ve şu açıklamayı yaptı;

"Sayın Paksüt'ün talebi üzerine geldim. Olay hassas olduğu için ilgilendim. Söz konusu aracın kendileriyle ilgili bir konu için orada olmadığını belirledik."

Osman Paksüt ise şöyle dedi;
"Evet bir endişe ile Sayın Emniyet Müdürü konuyu inceledi. Yaptığı açıklama ortadadır"

POLİS ARACI ÇIKTI

Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgiye göre, Osman Paksüt ve iki arkadaşının kendilerini izlediği gerekçesiyle kapısını açtırmak istediği aracın, Emniyet Genel Müdürdlüğü'ne ait olduğu belirlendi.

Hurriyet.com.tr'de yayınlanan haber üzerine İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri olay hakkında emniyet yetkililerinden bilgi aldılar. Üst makamlara verilen "Acil" kodlu bilgi notunda şöyle denildi:

"Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Osman Paksüt ve birlikte olduğu iki kişinin kendilerini izlediği ve dinlediği şüphesiyle şikayetçi oldukları Doblo marka araç Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'na ait bir araçtır. Araç da narkotik şube elemanları bir takip nedeniyle o bölgede bulunmaktaydı. Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Osman Paksüt ve yanındaki kişilerin dinlenmesi, dinlenmesi  söz konusu değildir.

Ayrıca araçta dinleme cihazları da bulunmamaktadır. Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Paksüt'le yanındaki iki arkadaşının sivil görevlilerimize aracın kapılarını açmaları istenmiş ve tepki gösterilmiştir. Görevlilerimiz olayın ne olduğunu karşıdakilerin tepkileri nedeniyle anlatmakta güçlük çekmiş ve hemen olay yerinden de ayrılmışlardır. Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Paksüt ve arkadaşlarının dinlenmesi asla söz konsu olamaz. Ayrıca bu konuda Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ilgili birimlerden bilgi aldıktan sonra Sayın Paksüt, yanındaki arkadaşlarına gerekli bilgi verilmiş sonuçta şüphenilen araç Emniyet'e aittir. Ancak dinleme izleme söz konusu değildir. Narkotik ekibinin yürüttüğü bir çalışma söz kıonusudur."








Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!