Ankara'da ÅŸok

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ÅŸok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Ankara'da arkadaşları ile yemeğe giderken arkadan gelen bir araçtan şüphelendi. Paksüt Doblo marka aracın kendilerini takip ettiğinden ve dinlediğinden şüphelenince aracı durdurdu. Ve Ankara Emniyet Müdürü'nü aradı...

Haberin Devamı

Â

Saygı Öztürk YAZIYOR

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, dinlendiği, izlendiği endişesi ile arkasındaki aracı polise şikâyet etti. Olay, Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde meydana geldi. İddia Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a da aktarıldı. Konu üzerinde hassasiyetle duran Yılmaz, hemen olay yerine gelip, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’le görüştü.

Hurriyet.com.tr’nin edindiği bilgiye göre Paksüt, Kavaklıdere’de bulunan bir kulübe iki yakın arkadaşı ile yemeğe gitti. Gri renkli Doblo marka bir aracın kendilerini izlediğinden şüphelenen Paksüt ve iki arkadaşı, araçlarını durdurduktan sonra aynı aracın da arkalarında durduğunu gördü. Bunun üzerine olay bölgesinde bulunan trafik polisine durum aktarıldı. Ve aracın kendilerini takip ettiği dinlediği kuşkusunda olduklarını bu Hürriyetnedenle aracın arka bölümünün açılıp dinleme cihazı olup olmadığının kontrol edilmesini talep ettiler. Polis böyle bir yetkisinin olmadığını ayrıca aracın da polise ait olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Paksüt ve yanındaki iki arkadaşı da Doblo şoföründen aracın arkasında dinleme cihazı olup olmadığını bundan şüphelendiklerini dile getirdiler. Şoför ise öyle bir şey olmadığını öne sürdü. Ancak kapağı da açmadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE
Durumu Paksüt ve iki arkadaşı derhal Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a telefonla bildirdiler. Konunun hassasiyeti ve bu konudaki duyarlılığı bilinen Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Paksüt ve arkadaşlarının bulunduğu yere gelip saat 13.45 sularında gelip görüştü.

Paksüt ve iki yakın arkadaşının gittiği kulüpte aynı anda bazı işadamları eski parlamenterlerin bulunması dikkati çekti. Bunların arasında Turhan Çömez’in bulunduğu da öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!