Beni kenara koymak kolay değil

Güncelleme Tarihi:

Beni kenara koymak kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Habertürk TV’de Basın Kulübü programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şener, "Partiden ihraç edilmeniz için düğmeye basıldığı yolunda haberler var? Ne diyorsunuz?" sorusuna "Hayır, böyle bir girişimden haberim yok. Abdüllatif Şener bir olgudur. Partiden koparmak kolay değildir. Şener’i bir kenara koymak kolay değildir" yanıtını verdi.

Şener’in programdaki değerlendirmeleri özetle şöyle:

AKP laikliği tehlikeye atmaz

AKP yüzde 47 ile iktidara geldi. Şimdi oy oranı düştü deniyor ama bakıyoruz ki, yüzde 41 olmuş. Kamuoyunun bakışında bir eksiklik yok. Laiklik sandık dışı unsurlarıyla tanımlanmalıdır. AKP’nin laiklik karşıtı nitelendirilmesini doğru bulmuyorum. AKP fazla oyla geliyor diye Türkiye’nin laik düzeninin tehlikeye gireceği konusundaki görüşüm, böyle bir tehlike yok.

Başı açıklar tedirgin

Ama son zamanlarda sohbet ettiğim belli düzeyde bayanlar, laiklik konusunda tedirginliklerini ifade ediyorlar. Tersine, başı kapalı olan eşim de eskiden çarşı pazara rahatlıkla giderken, şimdi kin dolu bakışları üzerinde hissettiğini söylüyor. Demek ki algılama bozulmuş.

AKP’li olmayanlar da bana ilgili

Cumhurbaşkanlığı sürecinde değerlendirmeler yaptım. Hatta seçime uzun süre kala gazetenin birinde Baykal’a istinaden ’Şener olursa düşünürüz’ ifadesi yer aldı. Ben de ’aday değilim’ dedim. Başka bir yerde de Cumhurbaşkanlığı’na adayım demedim. AKP’li olmayanların da bana ilgisinin varolduğunu biliyorum. Böyle bir görüntüyle aday olarak çıkmak tereddütleri ortaya çıkartabilir. Bakış tarzımı zarara uğratabilir.

Dürüst isimler oy almıyor

Kamu malı siyasetçiye verilen bir emanettir. Son yıllarda siyasi duyarlılıkta zayıflama var. Aday profillerine bakıyorsunuz dürüst isimler oy alamıyor. Çok tartışılmış, kamuoyunda bazı görüntülerle algılanan isimlerin bulunduğu listelerde oy patlaması oluyor. O adaylar neden orada var? Bu düzeltilmesi gereken birşey değil mi? Yolsuzluklara karşı duyarsızlığı yeniden duyarlı hale getirmeye çalışıyorum. Ülkenin ihtiyacı olan bir siyaset tarzından söz ettikçe herkes ’bir organizasyon içine girdiniz mi? Yanınızdakiler kim olacak?’ diyor. Henüz bir organizasyon ortada yok. Bir kısım siyasilerle birlikte bir çalışmalar içinde olduğun söyleniyor. Basında geçen isimlerin hiçbiriyle görüşmüş değilim. Yeni siyaset tarzının oluşturulması için çaba harcıyorum. Bu çabalarım devam edecektir.

Kızımın başı kapalı

Kızım şu anda üniversiteye hazırlanıyor. Liseye giderken başı açıktı. Şimdi kendi tercihiyle kapandı. Benim bir baskı yapmam mümkün değil. Eşimin başı da nişanlıyken açıktı. Evlendikten sonra, kapanmayı uygun gördü. Belki beni mutlu edeceğini düşündü. Ancak sonradan anladım ki, bu kendi bireysel tercihiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!