Türkiye şehitlerine ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye şehitlerine ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 14:41

PKK'nın dün Hakkari'deki Aktütün Karakoluna yaptığı saldırıda şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlanırken, şehit anneleri de Anneler Günü'nde Edirnekapı'daki şehitliğe koştu.

Haberin Devamı

Şehit cenazeleri yürekleri dağladı

Hakkari'de şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki Yurdakul Alcan, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nden alınan cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende kalabalık hep bir ağızdan, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Bize de silah verin biz de gidelim’, ‘Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganları attı. Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Şehidin annesi 53 yaşındaki Nazlı Alcan ile baba 55 yaşındaki Duran Alcan güçlükle ayakta durabildi. Anne ve baba Alcan ellerinde Türk bayraklarıyla oturarak oğullarının cenaze törenini izledi. Baba Alcan Türk bayrağını öperken, yaklaşık 1.5 ay önce Şırnak'ta şehit düşen Tarsuslu Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın annesi Miyese Kaya da törene katıldı. Miyese Kaya ile Nazlı Alcan yan yana durup birbirlerine destek verdi.

Haberin Devamı

ANNESİ, KOMUTANLARDAN GÖREV İSTEDİ

ŞEHİT OĞLUNA ŞAMPİYONLUK MÜJDESİ VERDİ

Şehit anneleri, “Anneler Günü”nde  Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitliğe sabah saatlerinden itibaren yakınlarıyla birlikte gelen şehit  anneleri, evlatlarının kabirleri başında dua okuyup, çiçek bıraktı.

Şehit annelerinin gözyaşlarını tutamadıkları ziyaret sırasında duygusal  anlar yaşandı.

Şehit Aytaç Ermiş'in annesi Emine Ermiş, oğluna getirdiği çiçekleri, hemen yanıbaşındaki şehit arkadaşı Mehmet Açlan'la paylaştı. Ermiş hem kendi oğlunun mezarını hem de arkadaşınınkini temizledi.

Anneler gününde Edirnekapı şehitliğinde öyle bir baba kız vardı ki, şehitlikte hiç bir yakınları olmadığı halde oradaydılar. Mikail Altıkulaç, kucağında kızı Deniz'le şehit annelerinin anneler gününü kutlamaya geldi. Altıkulaç'ın elini öptüğü şehit annesi Nuray Yayla, duygularını gizlemedi.

Oğlunu teröre şehit veren Nuray Yayla,  kendisi fenerbahçeli olduğu halde koyu Galatasaraylı olan şehit oğlu Mehmet Yayla için dün akşam Mecidiyeköy'e gidip şampiyonluk kutlamalarına katıldı. Galatasaray'ın şampiyonluğunu da bugün şehitliğe koşup oğluna müjdeledi.

Oğlunun 1.5 ay önce şehit edildiğini hatırlatan anne Miyese Kaya, törendeki komutanların yanına giderek, “Sizden görev istiyorum. Ben de doğuya gitmek, askerlere gönüllü hizmet etmek istiyorum. Beni de oraya gönderin, silah verin, çatışalım. Ölülerini bile bulsam yeter. Elime geçseler hepsini boğarım. Oğlum şehit edildiğinde kendimde değildim. Şimdi bağırmak, haykırmak istiyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ben de ölmeyeceğim ayaktayım. 10 Mayıs'ta oğlumun düğünü olacaktı. Düğünümüz olmadı ama ülkemiz ayakta, biz ayaktayız. Sonuna kadar PKK'nın kökünü kazıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Yurdakul Alcan'ın cenazesi burada düzenlenen cenaze namazının ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.

"BEN ŞEHİT OLACAĞIM AĞABEY"
 
20 yaşındaki jandarma er Emrah Şudut'un cenazesi de memleketi Gaziantep'te yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit er Şudut'un vatani görevinin Hakkari'ye çıktığını öğrenmesi üzerine ağabeyine, “Ben şehit olacağım ağabey” dediği öğrenildi. Şehidin davul- zurnayla uğurlandığı sırada çekilen son görüntüleri yürekleri dağladı.

Dün Van'dan askeri uçakla memleketi Gaziantep'e getirilen Emrah Şudut'un cenazesi bu sabah baba evinin bulunduğu 60'ıncı Yıl Mahallesi'ne getirildi. Evinde taziyeleri kabul ederken oğlunun fotoğraflarını öperek avunmaya çalışan anne 46 yaşındaki Aliye Şudut, gözyaşlarına boğuldu. Bir kadın subay, 4 çocuk annesi Şudut'un yanına gelerek teselli etti. Oğlunun fotoğrafını öpen Aliye Şudut'un yanında duran kadın subay gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi buradan Ulu Cami'ye götürüldü ve yaklaşık 2 bin kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Cenaze törenine, Gaziantep

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca344
Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, AKP milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Özlem  Müftüoğlu, CHP Milletvekili Akif Ekici, eski Devlet Bakanı CHP'li Mustafa Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Metin Özkarslı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Erhan Ekinci, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Arslan, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, askeri erkan ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

AĞABEYİN SÖZÜ AĞLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da çelenk gönderdiği cenazeye katılanlar sık sık, ‘Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’" sloganları attı. Anne Aliye Şudut ile ağabey 22 yaşındaki Ali, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Fenalaştığı için kolunda serumla törene gelen ağabey Şudut'un, “Anneler Günü hediyen bu mu olacaktı?” diye bağırması törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Cenaze buradaki tören ve namazın ardından, Yeşilkent Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

SON GÖRÜNTÜLERİ

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca346

Öte yandan şehit Emrah Şudut'un bir süre önce askere uğurlanırken otogarda çekilen görüntüleri yakınlarının acısını katladı. Şehidin davul-zurna çalarken otobüse bindirilmesi ve yakınlarına gülerek veda ettiği görüntüleri yürek yaktı. Bir süre önce askerden gelen ağabey 22 yaşındaki Ali Şudut, kardeşinin vatani görevinin Hakkari'ye çıktığını öğrenmesi üzerine kendisine, “Ben şehit olacağım ağabey” dediğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

ŞANLIURFA'DA YAS

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin  Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyündeki karakola yaptığı saldırı ve  sonrasındaki çatışmada şehit olan 6 askerden biri olan Jandarma  Er Eyyüp Dağtekin için de Şanlıurfa'da cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca348
Gece Van'dan askeri uçakla getirilen ve Şanlıurfa Devlet Hastanesi  morguna alınan şehit için Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde Vali Yusuf  Yavaşcan ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren'in  katılımıyla resmi tören yapıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra, şehidin özgeçmişinin okunmasının  ardından askerlerin omzuna alınan şehidin cenazesi, bir süre omuzlarda  taşındıktan sonra ambulansa konularak toprağa verilmek üzere ailesinin  yaşadığı Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Doruklu köyüne gönderildi.

Törenin yapıldığı alana gelen şehidin babası İbrahim Dağtekin ve bazı  yakınları gözyaşı döküp, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Vali Yavaşcan  ve Tuğgeneral Emren ile diğer yetkililer, şehidin babası ve yakınlarının  yanına giderek teselli etmeye çalıştı. 20 Zırhlı Tugay Komutanı  Tuğgeneral Emren, törenin ardından şehidin çerçevelendirilmiş  fotoğrafını baba İbrahim Dağtekin'e verdi.

Şehidin bir yakını, Ankara'da vatani görevini yapan Dağtekin'in  Hakkari'ye gönüllü olarak gittiğini söyledi.

Törene, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, İl Jandarma  Komutanı Albay Fahri Cici, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik ve öteki  yetkililer de katıldı.

Şehit annesi: Serhat'ım kuş olmuş uçuyor

Şehit olan 6 askerden Antalyalı 20 yaşındaki jandarma er Serhat Genç, son yolculuğuna 10 bin kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu ve teröre lanet yağdırılan cenaze töreninde anne Gönül Genç, “Şehidim, Serhat'ım kuş olmuş uçuyor” diyerek gözyaşı döktü.

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca34a
Ankara'daki birliğinden geçici görevle Hakkari'ye gönderilen ve Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı baskınla ilk gecesinde şehit olan Antalyalı jandarma er Serhat Genç'in cenazesi, bu sabah Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan alındı. Cenaze önce Güvenlik Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada baba Mehmet anne Gönül, kardeşi 16 yaşındaki kardeşi Serhan, askere gitmeden 20 gün önce nişanlandığı Ganimet Çat birlikte binlerce kişi şehit cenazesini karşıladı. Burada yapılan dua ardından cenaze, ambulansa Muratpaşa Camii'ne getirildi.

Cenaze namazına Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaadin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, askerler, emnniyet müdürleri ve 10 bin Antalyalı katıldı.

Şehit erin nişanlısı 20 yaşındaki Ganimet Çat, “Ayırdılar bizi, nasıl kıydılar sana” diyerek şehit nişanlısının fotoğrafını elinden hiç düşürmedi. Anne Gönül Genç sinir krizleri geçirirken, camide hazır bekleyen 112 görevlileri kendisine müdahale etti. Sürekli ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalışırken, cenaze namazı için kalabalığın saf tutması istendi. Muratpaşa Camii'ne sığmayan 10 bin kişi yol ortasında şehidin cenaze namazını kıldı. Şehit er son yolculuğuna hayatını kaybeden emekli astsubay Ali Varışoğlu ve emekli başkomiser Apdil Tekin ile birlikte uğurlandı. Türk bayrağına sarılı 3 cenaze için namaz kılınırken, 10 bin kişi tekbir getirmeye başladı. “Şehidim hakkını helal et bize” diyen kalabalık, “Ya allah, ya bismillah, allahüekber” diyerek bağırdı.

Namaz ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak cami dışına çıkartıldı. Bu sırada cenazeye katılan binlerce kişi, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, “Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıp alkışlarla cenazenin cami dışına çıkartılmasını bekledi.

Anne Gönül Genç, oğlunun cenazesini cami çıkışında nişanlısı Ganimet Cat ile birlikte beklerken, “Şehidim, Serhat'ım kuş olmuş uçuyor. Sana nasıl kıydılar sarı oğlum? Canım gidiyor, kınalı kuzum gidiyor” diye ağladı.

Ayakta durmakta güçlük çeken anneye yakınları destek olmaya çalışırken Serhat Genç'in nişanlısı Ganimet Çat elinde nişanlısının fotoğrafıyla, “Ayırdılar bizi, nasıl kıydılar sana” diye ağıt yaktı.

AFYON'DA DA ŞEHİT CENAZESİ

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca34c
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde  teröristlerce şehit edilen jandarma er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi de Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Halil İbrahim Atasagun için öğle namazının ardından Cumhuriyet  Meydanı'nda tören düzenledi.

Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şehit Atasagun'un  Hakkari'deki bir Şehitlik önünde çektirdiği fotoğraftan duygulandığını  söyledi.

Bakan Eroğlu, “Şehit evladımızın askerlik dönüşü anne ve babasını rahat  yaşatması için çabaları olduğunu, bir sözü olduğunu öğrendim. Bu  şehidimizin bize bir vasiyetidir. Şehidimizin anne ve babasını,  yakınlarını rahat ettirmek bizim görevimizdir. Ruhut şad olsun” dedi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel  Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon ve İkmal Komutanı  Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Afyonkarahisar Milletvekilleri ile  vatandaşlar katıldı.

Şehit er Atasagun'un cenazesi, Çobanlar asri mezarlığında toprağa  verildi.
       
TÖRENDEN NOTLAR
       
Şehit jandarma er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi önce evine  getirildi. Anne Hanife Atasagun oğlunun cenazesini görmek için çırpındı. Tören  alanında şehit ailesinin ağıtları dikkati çekti.

Törende, şehidin kardeşi Aysel Atasagun, ağabeyinin fotoğrafını  askerlerle birlikte taşıdı.Törende kadınlar erkeklerle birlikte cenaze namazı için saf tuttu.

AKÇAABAT'A ATEŞ DÜŞTÜ

/images/100/0x0/55eb5e73f018fbb8f8bca34e
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde  teröristlerce şehit edilen jandarma er Gökhan Uzun'un cenazesi,  Trabzon'un Akçaabat ilçesinde toprağa verildi.Şehit er Gökhan Uzun için, Kavaklı Rahman Cami'de öğle namazının  ardından tören düzenledi.

Törene, şehit erin ailesi, yakınları, Trabzon Valisi Nuri Okutan,  Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, AK Parti  Trabzon milletvekilleri Asım Aykan, Mustafa Cumur, Belediye Başkanı  Volkan Canalioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ile çok sayıda  vatandaş katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, törende yaptığı  konuşmada, şehitlerin, bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan,  toplumu özgür ve parçalanmayacak bir ulus yapmak için göğüslerini siper  ettiklerini söyledi.

Albay Sönmez, “Onun için Türk Ulusu, kahraman şehitleri huzurunda,  bıraktıkları mirasın bekçisi olarak başı dik durmaktadır. Hain örgüt  üyeleri bilmelidir ki bundan sonra da canımızı vermeye, kanımızı dökmeye  hazırız. Tek bir kişi kalmayıncaya kadar cani örgütü bitirmeye  yeminliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!