Çorlu Tapu Müdürlüğü'ne rüşvet operasyonu: 18 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çorlu Tapu Müdürlüğüne rüşvet operasyonu: 18 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 11:57

ÇORLU Tapu Müdürlüğü'ne yönelik gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda tapu müdürü Ömer Yılmaz, özel bir bankanın şube müdürü Zafer P. ve çalışanı Özer P.'nin de aralarında olduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Hükümet Konağı'ndaki Çorlu Tapu Müdürlüğü'ne yönelik 8 aydan bu yana süren teknik takibin ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ‘Mekan’ adı verilen operasyon için bugün sabah saatlerinde düğmeye basıldı. Harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tapu sicil müdürlüğüne, Çorlu Belediyesi'ne ve özel bir bankanın şubesine eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda tapu sicil müdürlüğündeki bilgisayar ve evraka el konulurken Tapu Sicil Müdürü Ömer Yılmaz, görevli memurlar Nihat G. ve kardeşi Mustafa G., Süheyla Ü., Mehmet Y., Halil A., Fatma Ö, Alev E., İlknur S., Aysun E., Aysun Y., Mehmet Emin A., Atilla B., Çorlu Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görevli Cemile P. ve Gökben S., özel bir banka şubesinde görevli şube müdürü Zafer P. ile banka çalışanı Özer P. ve emlakçı Muharrem G., gözaltına alındı.
Zanlılar sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülürken, ilçe tapu müdürlüğündeki tüm işlemler durdu. Tapu işlemleri için daireye gelen vatandaşlar şaşkına döndü. Operasyona ilişkin soruşturma devam ediyor.

Çorlu Vergi Dairesi'nde geçen yapılan operasyonda aralarında Çorlu Vergi Darise Müdürü Çetin Adıgüzel'ende bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmış, bunlardan Adıgüzel ile mali müşavir Nuri K. ve manavlık yapan İsa B. rüşvetten tutuklanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!