Vakit Gazetesi'ne ağır ceza

Güncelleme Tarihi:

Vakit Gazetesine ağır ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 07:00

Danıştay'ı hedef gösterme davasında Vakit Gazetesi'nin sahibi 100 bin YTL, sorumlu yazıişleri müdürü ise 11 bin 572 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "hedef gösterme" davasına tutuksuz sanıklardan katılan olmadı. Sanıkların avukatı Ali Pacci, müvekkillerinin medyada mahkum edildiğini söyleyerek, " Böylesine bir şeye kurban edildiler. Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan bazı gerçekler bu olayın gazete yayınlarıyla ilgili olmadığını göstermektedir. Ergenekon soruşturmasında Danıştay saldırısıyla ilgili ne tür bilgilere ulaşıldıysa celp edilmesini istiyorum. Yayından yola çıkılarak işlenmiş bir cinayet mi incelensin." dedi. Yargı kararlarının eleştirildiği gibi kararı veren yargıçlarında eleştirilebileceğini söyleyen Pacci, " O günlerde sıkça eleştirilen Danıştay kararı aynen yayınlanmıştır. Yayında şiddete teşvik eden herhangi bir ifade yoktur. Ayrıca müvekkillerim kararı duyuran ilk yayını da yapmamışlardır. Eleştiri niteliğindedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

AKP’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının fotoğraflarının da birçok gazetede yayınlandığını ifade den avukat Pacci şunları söyledi: "Herkes savcıyı hedef mi gösterdi. Danıştay üyelerinin bir takım karanlık güçlerin cinayetine kurban gitmelerini, gazetede çıkan haberden ayırmak gerekir. " Ergenekon soruşturmasına ilişkin dosyanın celp edilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti davayı karara bağladı. 13 Şubat 2006 tarihili gazetede yayınlanan "İşte O Üyeler" başlıklı haberde Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef gösterdiği gerekçesiyle Vakit gazetesinin sahibi Nuri Aykon 100 bin YTL, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Harun Aksoy ise 11 bin 572 YTL para cezasına çarptırıldı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Anadolu'da Vakit Gazetesi'nde 13 Şubat 2006 tarihinde "İşte O Üyeler" başlığı altında yayınlanan haber ve Danıştay 2. Dairesinin başkan ile 3 üyesinin fotoğraflarının yayınlanmasına ilişkin gazetenin sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri müdürü Harun Aksoy hakkında " Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek", "bas ın yoluyla görevli memura hakaret" ve "devletin yargı organlarını aşağılamak" suçundan Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı. Sanıklar hakkında "hedef gösterme" suçundan açılan dava, Terörle Mücadele Kanunu'nun 9. maddesindeki değişiklik kapsamında, Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen "görevsizlik kararı" ile özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.

     Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!