Yalanladıkça batıyorlar; Sabah- atv satışındaki vahim durumu itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Yalanladıkça batıyorlar; Sabah- atv satışındaki vahim durumu itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, TESEV Başkanı Can Paker’in evindeki yemekte Sabah-ATV satışına ilişkin söylediği öne sürülen "Ben müdahale etsem, daha ucuza sattırırdım" sözlerine, "Bu vahim durumun itirafıdır" sözleriyle tepki gösterdi.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, CHP Kurultayı sonrası oluşan ilk Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık yapan Baykal şunları söyledi: "Kendi sözlerinden anlaşılıyor ki, Başbakan ihalelere müdahale edebiliyor, yönlendirebiliyor. Bunun böyle olduğunu biliyorduk, ancak bu itirafla bilgimiz doğrulanmış oldu.

Başbakanın hukukçu danışmanları ve kurmayları itirafın vahametini anlamış olacaklar ki sürekli yalanlama yayınlıyorlar. Oysa düzeltme yaptıkça da batıyorlar. Başbakanın, işin başından beri ihale, satışın kredilendirilmesi ve Katar ortaklığı sürecinde rol oynadığı ortaya çıkmıştır.

MYK dün Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığındaki ilk toplanısında görev dağılımı yaptı. Toplantıda alınan karara göre, genel seçimlerin erkene alınması ihtimali de değerlendirildi. Baykal, yerel seçimler kapsamında vakit geçirmeksizin yurt gezilerine başlama kararı da aldı. Yapılan görev dağılımına göre ise, Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi ve Bursa Milletvekili Onur Öymen yerlerini korurken İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de bu göreve getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!