Kimya deposunda patlama

Güncelleme Tarihi:

Kimya deposunda patlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 14:55

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, kimyasal madde depolanan Üstün Ardiye Deposu’nda yüksek gerilim hattından kaynaklanan patlama nedeniyle yangın çıktı. İlk belirlemelere göre durumu ciddi olan 1 yaralı var. Olay yeri güvenlik güçleri tarafından çember altına alındı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Haberin Devamı

 

  

Ä°ÅžTE OLAY ANI FOTOÄžRAFLARI...  Â

VatandaÅŸlara ve dükkan sahiplerine korkulu anlar yaÅŸatan patlama nedeniyle etraftaki dükkanların camları patladı.    Â

Zaman zaman patlamaların devam ettiği yangının söndürülmesi için Başakşehir, Kocasinan ve Bakırköy itfaiye ekipleri bölgeye gönderildi.

Yaklaşık 500 metrekarelik depoda meydana gelen yangında patlamayla birlikte trafo da alev aldı.Yere düşen elektrik tellerinin tutuşturduğu kimyevi maddeler patlamaya başladı.

Haberin Devamı

Fırlayan demir parçalarından birinin çarptığı yaklaşık 200 metre ilerideki bir kiÅŸi yaralandı.  Â

CANLI YAYIN... CANLI YAYIN... CANLI YAYIN...

15.20

İşte patlamadan saniyeler sonra Hürriyet.com.tr okuyucusu olan ve patlamanın olduğu çalışan Demet Kaya'nın gönderdiği mail:

'Ben patlamanın olduÄŸu yerde çalışıyorum ve ÅŸuan hala iÅŸyerimdeyim. Çok fenaydı, çok korkutucuydu. Resmen 9 ÅŸiddetinde bir deprem yaÅŸamış gibi olduk. Ä°nanılmaz bir patlamaydı burası çok karıştı. Åžu anda burada çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi var.'Â

15.25

Hürriyet.com.tr okuyucularından İbrahim Selvi de patlamadan sonra mail gönderdi.İşte Selvi'nin maili:

'Ben Masko Mobilyacılar Sitesi'ndeyim. Patlama sitemizde olmadı, bize yakın bir sitede oldu. Sitemizde elliden fazla mağazanın camları patlamış durumda. Kesinlikle çok büyük patlamaydı. Umarım can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Herkese geçmiş olsun.'

15.30  Â

İlk maili atan Demet Kaya, tekrar mail attı. İşte Kaya'nın mailine göre son durum:

 

'Yazdıklarımı yayınladığınız için teşekkürler. Şu an hala büyük bir yoğunluk ve karışıklık söz konusu... Sayısız insan ambulanslara bindiriliyor. Umarım rapor olarak fazla can kaybı yaşanmaz. Ama şu an görülen o ki durum sanıldığından daha ciddi durumda.'

 

15:40

 

Haberin Devamı

BİR ELEMANIM ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Hürriyet.com.tr okuyucularından Davut Akıncı olayı şöyle anlatıyor;

İş yerim Masko Mobilyacılar sitesinde. Burada bir çok işyerinin camları patladı. Aynı sitede bulunan imalat atölyemde çalışan bir elemanım ölümden döndü diyebilirim. Çalışma ofisinde bulunan hemen yanındaki cam patladı, Allahtan bir yaralanma söz konusu değil. Herkese büyük geçmiş olsun diyorum.

RÜZGAR YANGINI BÜYÜTÜR MÜ 

Patlamanın hemen sonrasında Atatürk Havalimanı Meteoroloji istasyonu şu açıklamayı yaptı;

- Şu anda kuzeyli bir rüzgar esiyor. Rüzgar gün boyu kuzeyden orta şiddetle devam edecek. Bu durum da yangını yaymayacak gibi görünüyor.

ZEHİRLİ GAZ ŞÜPHESİ

Haberin Devamı

Patlamanın meydana geldiği yerin yanındaki çelik profil imalatı yapan murat metal isimli firmanın çalışanları içerde zehirli duman ve gaz sızıntısı olabileceği şüphesiyle tahliye edildi.

Tahliye edilen işyerinden çalışan işçilerden biri, "İçerde gaz var. Zehirli olduğunu söylüyorlar. Bundan dolayı girmemizi yasakladılar. Ne zaman gireceğimizi bilmiyoruz" dedi.

Patlamanın olduğu bölge güvenlik çemberine alınırken, vatandaşlar yaklaşık 120 metre uzağa alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!