Şırnak kırsalında büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Şırnak kırsalında büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde dün sabah PKK’lı teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Bir grup teröristin hareket halinde olduğu tespit edilen bölgeye Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Bestler Dereler’deki operasyon alanına, arazi yapısını çok iyi bilen geçici köy korucuları da sevkedildi. Bu arada Kuzey Irak’tan eylem yapmak amacıyla Şırnak’ın Uludere İlçesi yakınlarında sınırı geçmeye çalışan PKK’lı 2 terörist, çıkan çatışmada öldürüldü.

’Bayraktar’ adı verilen mini casusu uçaklarının keşif ve gözetleme amacıyla kullanıldığı bölgede mağaralar didik didik aranıyor. Arama yapılan mağaralarda çeşitli gıda ve yaşam malzemeleri bulunarak imha edildi. Kandil’de ağır darbe alan terör örgütünün ise sınırdaki askeri birliklere bombalı saldırıda bulunmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Birlikler teyakkuz haline geçerken, Şırnak-Hakkári ve Şırnak-Cizre-Silopi karayolunda ek arama noktaları oluşturuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!