Adalet Bakanlığı'ndan Nazmiye Yalçın'a yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanlığından Nazmiye Yalçına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 23:05

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Neşe Nazmiye Yalçın'ın, kızının ölümüne neden olduğu ileri sürülen sürücünün serbest bırakılmasına ilişkin şikayette bulunmak üzere geldiği Bakanlıktan “dövülerek dışarı çıkarıldığı” iddialarının “gerçek dışı” olduğunun açıklanmasına rağmen “asılsız haberlerin tekrar tekrar yayımlandığı” belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Bakanlık binasındaki güvenlik kamerası görüntülerinde görevlilerin herhangi bir şiddet göstermediği tespit edilmiştir” denildi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Nisan Cuma günü Bakanlığa gelen Yalçın'ın bazı basın yayın organlarında yer alan gerçek dışı ithamlarına ilişkin 26 Nisan Cumartesi günü yazılı açıklama yapıldığı ve gazetelere düzeltme metni gönderildiği anımsatıldı.

Yalçın'ın “Dövülerek dışarı atıldım. Koluma ve dizime copla vurdular” şeklindeki “asılsız iddialarına dayanan haberlerin Bakanlığın açıklamasına rağmen tekrar tekrar yayımlandığı” ifade edilen açıklamada, “Bakanlığımız güvenlik görevlileri üzerlerinde cop taşımamaktadır. Ayrıca bakanlık binasındaki güvenlik kamerası görüntüleriyle de görevlilerimizin herhangi bir şiddet göstermediği tespit edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Yalçın'ın “Kalkavan ailesinden birinin müsteşarın odasına girdiği” yönündeki ifadesinin de tamamen asılsız olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Yargıyı ve ilgilileri zan altında bırakan bu sözler iftira niteliği taşımaktadır. Bakanlığımıza gelen bayanla müsteşarımız değil, müsteşar yardımcımız görüşmüştür. Görüşme sırasında müsteşar yardımcısının odasında bulunan kişi Ankara Adliyesinde görevli bir hakim olup, haberde ismi geçen şahısla ve konuyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Müsteşar yardımcımızın bu görüşme sırasında, öncesinde veya sonrasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmesi de olmamıştır.

Müsteşar yardımcımız, bu asılsız ithamlarda bulunan vatandaşımız hakkında hukuki yollara başvurma imkanı bulunmasına rağmen, kızını kaybetmenin acısını taşıyan bir annenin daha fazla mağdur olacağı düşüncesiyle böyle bir girişimde bulunmamaktadır.

Ayrıca Adalet Bakanlığının habere konu olan tahliye kararıyla doğrudan ya da dolaylı bir ilgisi bulunmamaktadır. Bağımsız mahkemelerin verdikleri kararlara Bakanlığımızın herhangi bir etki ve yönlendirmede bulunması söz konusu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!