1000 kişiden 1 gözaltı yok

Güncelleme Tarihi:

1000 kişiden 1 gözaltı yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 00:00

DTP’lilerin Adapazarı’ndaki bir düğün salonunda düzenlediği gecenin basılmak istenmesinin ardından çıkan ve 1 kişinin kalp krizi geçirerek ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili görüntüler inceleniyor. Olaya karışan 1000 kişiden şu ana kadar gözaltına alınan olmadı.

ADAPAZARI’nda, DTP’nin önceki gece bir düğün salonunda ’Barış ve Kardeşlik Gecesi’ adı altında düzenlediği etkinliğin, sayıları 1000’e kadar ulaşan kalabalık tarafından basılmak istenmesi ve içerde mahsur kalanlardan Ebubekir Kalkalı’nın kalp krizinden ölmesinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Polis, olay gecesi çekilen görüntüleri ayrıntısıyla incelerken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla çok sayıda gözaltı olabileceği belirtildi. Otobüslerle evlerine gönderilen DTP’lilerin 5.5 saat mahsur kaldığı Funda Düğün Salonu’nun da hasar gördüğü, bazı grupların otobüslere saldırdığı ortaya çıktı.

CENAZE BUGÜN

Ebubekir Kalkalı’nın cenazesi, öğle saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine detaylı otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kalp krizinden öldüğü belirlenen Ebubekir Kalkalı (63), dün 18.30’da Adapazarı Küpçüler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ebubekir Kalkalı’nın ailesi ile daha çok doğu kökenlilerin oturduğu Küpçüler Mahallesi’nde hareketlilik gözlendi.
/images/100/0x0/55ea9db3f018fbb8f88ba1ae

SENARYO OYNANIYOR

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici olaylara sert tepki gösterdi. Olay sırasında salonda bulunan Binici, vali ve emniyet müdürünün görevlerini yapmadığını savundu. "Olaylardan Başbakan sorumlu" diyen Binici, şunları söyledi: "5.5 saat ablukaya alındık. Türk-Kürt savaşını isteyenler, senaryolarını oynuyor."

VALİLİĞE ELEŞTİRİ

Olaylarla ilgili Sakarya Valiliği de eleştiriliyor. Mayın patlaması sonucu şehit düşen Tuncay Özdemir’in cenazesinin ardından bu tür geceye valiliğin izin vermemesi gerektiği savunuluyor.

ÇİÇEK: TASVİP EDİLEMEZ

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, gazetecilerin DTP’nin Adapazarı’nda düzenlediği "Barış ve Kardeşlik" gecesinde çıkan olaylarla ilgili yorumunu sorması üzerine, "Meydana gelebilecek her türlü kanunsuz eylem, kanuna, hukuka aykırı her eylem hiçbir zaman bizim hükümetimiz tarafından tasvip edilemez" dedi.

Teröristler için saygı duruşu

DTP’nin Adapazarı’ndaki Funda Düğün Salonu’nda düzenlediği ’Barış ve Kardeşlik Gecesi’ etkinliğinde teröristler için saygı duruşunda bulunuldu.

DTP’ye sloganlı tepki

Düğün salonuna girmeleri engellenen öfkeli grup, terör örgütü ve DTP’liler aleyhine sloganlar attı. Protestocular tüm anonslara rağmen uzun süre dağılmadı.

Kalbi dayanmadı

Salonda kalp krizi geçiren Ebubekir Kalkalı (63) hemen hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. DTP’liler salondan polisin temin ettiği otobüslerle evlerine gönderildi. Küçük çocukların endişesi ise gözlerinden okunuyordu.

Karşı karşıya getirmedik

SAKARYA Valiliği dün olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, DTP’nin gecesini protesto etmek için önce 50 kişinin toplandığı bunların basın açıklaması okuduktan sonra dağıldığı, bir süre sonra 50-60 kişilik şehit yakınının salon önüne geldiği belirtildi. Açıklamada bundan sonra yaşananlar şöyle anlatıldı: "Daha sonra sayıları 1000’e ulaşan bu kişiler çeşitli sloganlar atarak protesto eyleminde bulunmuşlardır. Geniş güvenlik tedbirleri alınmış ve kesinlikle DTP ile göstericiler karşı karşıya getirilmemiştir."

CHP, Sakarya’yı kınarsa samimidir

DTP,
CHP’nin kurultayda yaptığı Kürt açılımını samimi bulmadı. Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna açılım için "CHP ne zaman, Sakarya’da gelişen son olayları kınar, o zaman samimiyetine inanırız. Sakarya’da yeni bir Madımak, Maraş olayı yaşanacaktı. Bu tür saldırıları kınamayan zihniyetten her zaman kuşku duyacağız" dedi.

BBP’liler sadece milli marş okudu

BBP
Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Adapazarı’ndaki olayda Alperen Ocakları’ndan gençlerin salon önünde İstiklal Marşı okumakla yetindiğini savundu. Yazıcıoğlu "DTP’lilerle herhangi bir sıcak temas olmamış. İçeridekiler ölen teröristler için saygı duruşunda bulununca şehit aileleri de tepki gösteriyorlar, olay bu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!