14 yaşındaki kızın babası konuştu

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki kızın babası konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 14:53

Vakit gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in cinsel istismar ettiği 14 yaşındaki B.Ç.'nin babası ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanan, küçük kızın annesi Livaze Ç.'nin “Benimle de cinsel ilişkiye girdi” dediği Vakit gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in moralinin bozuk olduğu, geceleri uyuyamadığı öğrenildi. Bursa E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Üzmez'in avukatları, Sulh Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Üzmez'in, Mudanya'daki evini garsoniyer olarak kullandığı, B.Ç.'nin buraya tek başına gelmesi için yolu öğrenmesini istediği öğrenildi. B.Ç.'nin babası Bekir Ç. ise “Üzmez'i biz 20 yıldır tanıyoruz. Kendisi, kayınpederimin arkadaşıydı” dedi.

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, geçen cuma gecesi Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, İnegöllü Ç. Ailesi'nin ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki kızları B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusundan sonra önceki gün Adliye'ye sevk edilen Hüseyin Üzmez, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede 5 saat ifade verdikten sonra, B.Ç.'ye ‘cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla akşam saatlerinde tutuklandı. İnegöl İlçesi'ndeki Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi B.Ç.'nin annesi Livaze ve babası Bekir Ç. de ‘çocuklarını fuhuşa teşvik etmek’ suçundan gözaltına alınıp, Adliyeye çıkartıldı. Anne Livaze Ç. tutuklanırken, baba Bekir Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

EVİ GARSONİYER OLARAK KULLANIYORDU

Yapılan araştırmada Hüseyin Üzmez'in, Mudanya İlçesi'nde evini geçen yıl Mayıs ayında satın aldığı, B.Ç. ve annesi Livaze Ç. ile birlikte olmak için garsoniyer olarak kullandığı öğrenildi. Üzmez'in, B.Ç.'ye İnegöl'den Mudanya'ya tek başına gelmesi için güzergahı öğrenmesini söylediği, daha sonraları ise Livaze Ç.'ye, “İsterseniz siz bu evde kalın. Ben geldiğim zaman birlikte oluruz” dediği öne sürüldü.

BABASI: ÜZMEZ, KAYINPEDERİMİN ARKADAŞIYDI

DHA muhabirinin cep telefonundan ulaştığı B.Ç.'nin babası Bekir Ç., kent dışında olduğunu söyledi. Bekir Ç., “Biz Hüseyin Üzmez'i 20 yıldır tanıyoruz. Ankara'da kayınpederimin komşusu ve arkadaşıydı. İnegöl'de de sık sık görüşüyorduk. Olanlara inanamıyorum. Bakmakla sorumlu olduğum iki çocuğumun ruh sağlığı bozuldu” dedi. Olaylardan önce Mudanya'ya taşınma hazırlığı yaptıklarını belirten Bekir Ç., DHA muhabirinin “Neden Mudanya?” sorusuna, “Orada kapıcılık yapacaktım. Artık taşınmamız mümkün değil” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AVUKATLARI TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDECEK

Bu arada Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hüseyin Üzmez'in moralinin çok bozuk olduğu, geceleri ise uyuyamadığı öğrenildi. Üzmez'in avukatları, müvekkilini tutuklayan Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!