Baykal, muhalifleri partiden tasfiye etti

Güncelleme Tarihi:

Baykal, muhalifleri partiden tasfiye etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından hazırlanan Parti Meclisi listesi Eşref Erdem’e yakın isimlerin tasfiyesiyle sonuçlandı.

Haluk Koç ile hareket eden PM üyelerinin yanı sıra, Eşref Erdem’e yakın olan ancak Erdem’in desteklediği Umut Oran’a destek vermeyen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri CHP Saymanı Mahmut Yıldız ile Hatay Milletvekili Fuat Çay, Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı liste dışı kaldı. Tokat Milletvekili Orhan Diren ile Koç’a destek veren İstanbul Milletvekili Bayram Meral da PM’de yer alamadı.

ERDEM DÖNEMİ BİTTİ Kısa bir süre önce MYK’dan istifa eden ve kurultayda Umut Oran’ı destekleyen Eşref Erdem’in, kendisine yakın isimlerin de PM listesi dışında kalmasıyla CHP üst yönetimindeki rolü sona ermiş oldu. 1999 seçimleri sonrasında genel başkanlıktan istifa eden Baykal’ı yeniden siyasete döndüren isim olarak bilinen Erdem, böylelikle Genel Sekreter Önder Sav’a karşı verdiği mücadeleyi kaybetti.

SAV’IN BAŞARISI Parti Meclisi listesinin ağırlıklı olarak Önder Sav’a yakın isimlerden oluşması dikkat çekti. Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi, Mehmet Sevigen gibi yakın arkadaşlarını koruyan Baykal’ın, yeni isimleri arasında Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Çorum Milletvekili Derviş Günday dikkat çekti.

KADIN VEKİLLER LİSTEDE Baykal, PM listesine, eski özel kalem müdürü Nesrin Baytok, ve İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Necla Arat’ı da aldı. Baykal’ın TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu dışında tüm kadın milletvekillerini PM’ye alması da dikkat çekti. 1983 yılında SODEP’ten siyasete atılan ve o günden bu yana SODEP, SHP ve CHP’nin tüm yönetimlerinde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü bir kez daha PM’ ye girdi. Tütüncü’nün 25 yıla ulaşan bu başarısı CHP için yeni bir rekor sayıldı.

Sabah Atv satışı bildirgede

CHP 32. Olağan Kurultayı Bildirgesi’nde Sabah- ATV satışına da atıfta bulunulup şöyle denildi: "Gerçek dışı ve yanlı yayın yapan/ yapacak olan "kendi medyasını" yaratma çabalarını, özgür medyayı susturma, TRT’yi AKP’nin sesine dönüştürme, büyük medya kuruluşlarını TMSF eliyle AKP’nin hizmetine sunma girişimlerini reddediyor ve şiddetle kınıyoruz."

’Keçe Kurdane’ ile Kürtçe açılım

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, partisinin 32. Olağan Kurultayı, ilk gününde yaptığı ve Kürtçe öğrenim ve yayın hakkını da kapsayan "Kürt Açılımı" ikinci günden uygulamaya koyuldu. CHP Parti Meclisi (PM) seçimlerinin yapıldığı ikinci gününde kurultay salonunda sanatçı Aynur’un "Keçe Kurdane- Kürt Kızı" ve "Kürtlerin Rock Yıldızı" olarak nitelendirilen Ciwan Haco’nun "Si U Se Gule- Otuz Üç Kurşun" adlı besteleri çalındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!