88 yaşında ölen Bedri Koraman'a babalık davası

Güncelleme Tarihi:

88 yaşında ölen Bedri Koramana babalık davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 07:24

Sinema ve tiyatro oyuncusu Meral Küçükerol (67), geçtiğimiz yıl 88 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’nin tanınmış karikatüristlerinden Bedri Koraman’a babalık davası açtı.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Serdar Kulaksız'ın  haberine göre Meral Küçükerol, dava dilekçesinde, annesi Hikmet Küçükerol ile Bedri Koraman’ın 1948 yılında evlilik planıyla ilişki yaşadıklarını, Koraman’ın o dönem asker kaçağı olması nedeniyle annesiyle resmi nikâh kıyamadığını, ikilinin müşterek çocuğu olarak 1949 yılında İstanbul’da dünyaya geldiğini iddia etti.

Küçükerol, annesinin isteğine rağmen Koraman’ın bir türlü resmi nikâha yanaşmaması üzerine ikilinin ilişkilerinin sona erdiğini anlattı. Dava halen sürüyor.

Bedri Koraman’ın, eşi Nil Koraman’dan Murat Koraman ve Şule Gerger adında iki çocuğu bulunuyor. Meral Küçükerol’un, Koraman’a ilk babalık davasını 1998 yılında açtığı öğrenildi. Ancak, babalık davası açılması için kanunda öngörülen 1 yıllık süre aşıldığı için dava reddedildi. Anayasa Mahkemesi, 2011’de, babalık davalarında 1 yıllık zamanaşımı uygulamasını iptal etti. Bunun üzerine Meral Küçükerol, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Koraman hakkında bir kez daha babalık davası açtı. Küçükerol, Koraman’ın cenazesine de katılmış, Koraman’ın eşi Nil Koraman’la aralarında gerginlik yaşanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!