Emniyette şok ifadeler

Güncelleme Tarihi:

Emniyette şok ifadeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 13:48

MUDANYA'da tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede 14 yaşındaki B.Ç.'ye ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanan Vakit gazetesi yazarı 78 yaşınhdaki Hüseyin Üzmez, cezaevinde can güvenliği nedeniyle tek kişilik koğuşa konuldu. İlköğretim okulu öğrencisi B.Ç.'nin tutuklanan annesi Livaze Ç. de ifadesinde Hüseyin Üzmez'in kendisiyle de ilişkiye girdiğini öne sürdü.

Vakit gazetesi yazarı ve televizyon programlarındaki konuşmalarında ‘şeriat’ yanlısı tavrıyla tanınan Hüseyin Üzmez, cumartesi gecesi Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, İnegöllü Ç. Ailesi'nin ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki kızları B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusundan sonra dün adliyeye sevkedilen Hüseyin Üzmez, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede 5 saat ifade verdikten sonra, B.Ç.'ye ‘cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla akşam saatlerinde tutuklandı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencisi B.Ç.’nin annesi Livaze ve babası Bekir Ç. de, ‘Çocuklarını fuhuşa teşvik etmek’ suçundan gözaltına alınıp, adliyeye çıkartıldı. Anne Livaze Ç. tutuklanırken, baba Bekir Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/azgin_teke.jpgİFADELERDE NELER VAR    

Cumartesi gecesi yazlık olarak kullandığı Mudanya'daki evinde gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Hüseyin Üzmez'le birlikte, şikayetçi olduğu belirtilen Bekir Ç. ve eşi Livaze Ç. ve kızı B.Ç.'nin de ifadeleri alındı.

Bu ifadelerde Hüseyin Üzmez’in, B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ile de ilişkisinin olduğu ortaya çıktı. Telefonda Livaze Ç. ile seks konuları konuşan Üzmez’in, daha sonra annesinden telefonu kızı B.Ç.’ye vermesini isteyip, aynı görüşmeleri kızıyla da yaptığı anlaşıldı.

Hüseyin Üzmez’in Bursa’ya gelip Mudanya’da ve İnegöl’de olduğu süre içersinde Livaze Ç. ve kızı B.Ç. ile gezip, yemek yediği ortaya çıktı.

B.Ç.: EDEP YERLERİMİ ÖPÜYORDU

İlköğretim okulu öğrencisi B.Ç. emniyette ve adliyedeki ifadelerinde, Hüseyin Üzmez'in kendisiyle kurduğu ilişkiyi detaylarıyla anlattı.

Hüseyin Üzmez'in kendisini Mudanya'daki yazlık evinde yanına oturup okşayıp sevdiğini söyleyen B.Ç., “Edep yerlerimi defalarca öpüyordu” dedi. Üzmez’in daha ileri gidemeyip kısa sürede tatmin olduğunu öne süren B.Ç., bu ilişkilerden sonra sürekli ağladığını anlattı.

Annesi Livaze Ç.'nin tutuklanması, babası Bekir Ç.'nin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra devlet korumasına alınan B.Ç.'ye psikolojik destek verilmeye başlandı.

Adı gizli tutulan bir kız yetiştirme yurduna yerleştirilen ve yaşadığı çöküntüden kurtulması için özel seanslar uygulanacak olan B.Ç.’nin gerekirse kısa süre eğitimine ara verileceği, daha sonra okula gönderileceği kaydedildi.

TEK KİŞİLİK KOĞUŞTA

Tutuklanıp Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza yaptıkları nedeniyle diğer mahkumlar tarafından saldırıya uğrayabileceği indişesiyle, tek kişilik koğuşa konuldu. Geceyi uyumadan geçiren Hüseyin Üzmez’in uzun süre bu koğuşta kalacağı belirtildi.

Yetkililer, lise yıllarında Gazeteci Ahmet Emin Yalman’a düzenlediği suikast nedeniyle 10 yıl cezaevinde yatan Üzmez’in, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ilk gecesinin, kendisi için 10 yıldan çok daha ağır olduğunu söylediğini öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!