Vakit yazarı 14 yaşında kıza tecavüzden tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Vakit yazarı 14 yaşında kıza tecavüzden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 00:00

Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki B.Ç. adlı genç kıza tecavüz suçlamasıyla Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde tutuklandı. Üzmez’in B.Ç. adlı kızla ailesinin bilgisi dahilinde ilişkiye girdiği, genç kızın daha sonra şikayetçi olduğu bildirildi. Üzmez, 1952 yılında gazeteci Ahmet Emin Yalman’ı öldürmeye teşebbüsten 10 yıl hapis yatmıştı.

Haberin Devamı

Böyle gözaltına alındı

BEŞ yıl önce kendisinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz’la nikah masasına oturan ve uzun süredir aşırı dinci Vakit Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine önceki gece 23.30 sıralarında Mudanya’daki yazlığında gözaltına alındı. İnegöl İlçesi’nde oturan 14 yaşındaki B.Ç’ye tecavüz ettiği iddia edilen Üzmez’le birlikte küçük kızın annesi ve babası da Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polisteki sorgularından sonra yoğun güvenlik önlemi altında dün saat 13.50’de adliyeye sevkedilen üçlüden Hüseyin Üzmez’in bitkin olduğu ve koluna giren polislerin desteğiyle yürüdüğü dikkati çekti. Güvenlik güçleri gazetecilerin fotoğraf çekmesini önlemeye çalıştı.

KIZ ŞİKAYETÇİ OLDU

Üzmez’in, bir süre önce tanıştığı İnegöllü Ç. ailesini, işlerinde yardımcı olmaları için 14 yaşındaki kızları B.Ç. ile birlikte yazlığına getirdiği, daha sonra anne ve babasının bilgisi dahilinde kızla ilişkiye girdiği iddia edildi. Edinilen bilgiye göre dedesi yaşındaki Hüseyin Üzmez’le ailesinin baskısıyla ilişkiye giren B.Ç şikáyetçi olunca hem Üzmez hem de anne ve baba gözaltına alındı. B.Ç. koruma altına alındı.

ANNE DE TUTUKLANDI

/images/100/0x0/55eace77f018fbb8f897e543


5 saat savcıya ve ardından nöbetçi mahkemede hakime ifade veren Hüseyin Üzmez ’cinsel istismar’, ilişki kurduğu B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. de ’Kızını fuhuşa zorlamak’ suçundan tutuklandı. Baba Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Üzmez ile Livaze Ç., Bursa E Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Üzmez adliyede ifade verirken fenalaşınca doktor çağrıldı. Üzmez’in ifadesi doktor kontrolunda alındı. Livaze Ç., poliste üç kez fenalaşınca doktor kontrolundan geçirilerek sorgulandı.

İLK SAĞ EYLEMCİ

Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında lise öğrencisiyken gazeteci Ahmet Emin Yalman’a suikast girişiminde bulunmaktan mahkûm oldu ve 10 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra liseyi, ardından da hukuk fakültesini bitiren Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti’nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın’ın özel danışmanı oldu. Bazı sağ partilerde de görev yapan Üzmez, MÇP’de de genel başkan adayı olmuştu.

Üzmez’in 5 yıl önce, 9 Ocak 2003 tarihinde Bursa’da Nilüfer Evlendirme Dairesi’nde nikah masasına oturduğu kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz’ın ailesi, önce bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti. Kayınpeder Mustafa Yılmaz, sonradan evliliği onayladıklarını açıklamıştı.

KOMPLO KURDULAR

Gazetecilerin "Neden böyle yaptınız?" sorusuna Hüseyin Üzmez, "Büyük komplo yaptılar. Mahkemede konuşmayacağım. Daha sonra hesaplaşacağım"dedi. Gazetecilere, "15 gün sonra görüşeceğiz" diyen Üzmez, cezaevi yolunda sürekli cep telefonuyla görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!