Türk jetleri Zap ve Metina’yı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk jetleri Zap ve Metina’yı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 00:00

Türk savaş uçakları dün akşam Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere ait iki kampı bombaladı. K. Irak’taki kaynaklar, saat 20.00’de Hakkari’nin Şemdinli İlçesi yönünden gelen savaş uçaklarının, PKK’lı teröristlere ait kampların bulunduğu Zap ve Metina bölgelerine 15 dakika bomba yağdırdığını duyurdu.

Milli Güvenlik Kurulu’nun, terörü ile mücadelede sınır ötesi operasyonların süreceği vurgusundan sonra, sınırda hareketlilik yaşanıyor. 21-29 Şubat arasındaki kara harekátı öncesindeki süreçle benzerlik içeren hareketlilik, kulislerde ’yeni kara harekátı hazırlığı’ olarak yorumlanıyor. 21 Şubat MGK’sından hemen sonra başlatılan ilk harekát öncesi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Bağdat’a sürpriz bir ziyaret yaparak, Irak Genelkurmay Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Nasır Abadi ile görüşmüştü.

Önceki günkü MGK’da, "Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile görüşmelerin sürdürülmesi" yönünde karar çıkmasından sonra, bu konudaki girişimlere de hız verildi. Kulislerden sızan bilgiye göre, Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik önümüzdeki günlerde K. Irak’a giderek Bölgesel Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!