Başbakan neye itiraz edecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan neye itiraz edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 00:00

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, yerel gazeteye yaptığı açıklamaların Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözlerine aykırı olduğu değerlendirmelerine "Zannetmiyorum. Zıt düşecek bir laf yok. Başbakan, hangi sözüme itiraz eder bilmiyorum. Türkiye’nin bu duruma düşmemesini ifade ediyorum. Neye itiraz edecekler" yanıtı verdi.

Erdem, dün TBMM’de şunları söyledi: "Biz, ’merkez sağ partiyiz’ diyoruz. Yüzde 47 oy aldık. Türkiye’nin her kesiminden oy aldık ama bizim partimiz hakkında da endişeler var. Bu nereden kaynaklanıyor? Bunları iyi analiz edip gidermemiz, merkez parti imajını vermemiz lazım diyorum. Şimdi yüzde 47 oy aldık ama yüzde 53’te ciddi endişe olduğu anlaşılıyor bu olaylardan. Bunların tahlil edilmesi lazım."

Açıklamalarına partiden bir tepki gelmediğini belirten Erdem, "Ben, bir vatandaş olarak, 40 yılı aşkın bu devlete hizmet etmiş, devletin çok üst seviyelerinde görev yapmış bir kişi olarak, bu devleti iyi bilen bir kişi olarak görüşlerimi ifade ettim" dedi. "AKP, türban konusunda hata yaptı mı?" sorusuna Erdem "Çözüm metodunun bu olmaması gerektiğini söylüyorum" karşılığını verdi. Erdem’in röportajının 2. bölümü Bayrak gazetesinde dün yayınlandı. Erdem, özetle şu görüşleri dile getirdi:

OY MESELESİ DEĞİL Dava açılınca bizim partililerden çok sevinenler oldu. Oyumuzun daha da arttığını düşünenler oldu. Hayır, aslında öyle değil bu iş. Bu iş sadece oy meselesi değil. Demokrasi bir dengeler ve mutabakat rejimidir. Batı demokrasisi böyle. Bu partiye güven getiriyor.

KAPANIRSA ZAAF Türkiye için bir zaaf oluşturur. İçte ve dışta zaaf oluşturur. Gayet tabii milletvekilleri serbest kalır. O zaman ne olacağını bilmiyoruz.

REFERANDUM YANLIŞ Mahkemede karar vermeden önce yapılacak Anayasa değişikliğine taraf değilim. Referandum kararı alınması da yanlış. AKP’nin kendisine çekidüzen verip Türkiye için faydalı olacak reformların yapılması daha faydalı olur.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ Nedense kabinemiz hep aynı isimlerden oluşuyor. Sanki bizim partide bazı kişiler 10 sene de iktidar olsak bakan olmak durumundaymış gibi bir yapımız var. Kan değişiklikleri zamanında yapılmadı. Hep belli kişiler ve belli görüşteki insanların atandığı kanaati var. AKP liyakat konusuna önem vermeliydi. Çok fazla kadrocu görünmemeliydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!