Türk jetleri Kuzey Irak'a bomba yağdırıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk jetleri Kuzey Iraka bomba yağdırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 22:26

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'a yönelik olarak bu akşam saatlerinde Türkiye'den topçu birliklerinin atış desteğiyle büyük çaplı bir hava operasyonu başlattı. Operasyona F-16 ve F-4 savaş uçakları katılıyor.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, bugün akşam saatlerinde İran ve Irak üçgeninde bulunan Şemdinli ilçesi'nden geçen savaş uçaklarının Metina ve Zap,  Guzye, Zlye, Bnarye kamplarına bomba yağdırdığı bildirildi.

Kuzey Irak'ta bulunan yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün saat 20.00 sıralarında Şemdinli ilçesi yönünden gelen Şavaş uçaklarının sınırı geçerek, Türkiye sınırına yakın olan ve PKK'lı teröristlere ait kampların bulunduğu Zap ve Metina bölgelerine bomba yağdırdığı belirtildi. Savaş uçaklarının ikişerli olarak 15 dakika arayla kampları vurduğu ileri sürülüyor.

YEREL KAYNAKLAR: BOMBALAMA ÇOK ŞİDDETLİ

Bölgedeki Yerel kaynaklar, yerel saatle 20.00'den itibaren düzenlenen hava operasyonunun Amedi ve Hakurk bölgesinde olduğunu, bombardımanın çok şiddetli geçtiğini aktardı. Amedi bölgesinde bombalanan yerlerin Guzye, Zlye, Bnarye olduğu haber verildi.

Haberin Devamı

Irak'ın kuzeyindeki peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cebbar Yaver uçakların Amedi ve Hakurk bölgesi üzerinde uçtuğunu doğrularken, sınır ötesi operasyon hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!