Demokrasi manifestosu gibi savunmayla tarihe not düşeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi manifestosu gibi savunmayla tarihe not düşeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partili bir grup milletvekiline verdiği yemekte, parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliğine ilişkin, "Kolay iş değil. Meclis’te ne kadar oy alabiliriz, iyi hesap edilmesi lazım. Bu, bin düşünülüp bir karar verilecek bir süreçtir" dedi.

Erdoğan’ın "330 endişesi mi?" sorusuna yol açan değerlendirmesi şöyle:

NE KADAR OY ALIRIZ "Bu değişiklik yapılırken referandum sürecinin iyi irdelenmesi lazım. Ne kadar oy çıkar ona bakmalıyız. Benim partimden tereddüdüm yok ama ne kadar oy alabiliriz, o iyi hesap edilmeli. Davanın sonuçlarına göre A, B ve C planlarımız vardır. Endişe etmeyin. Bu sürecin sonunda millet, demokrasi kazanacak."

Milletvekillerinin çoğu, "Dava siyasi, sonucu da önceden belli, bu davadan kapatma kararı çıkar" görüşünü dile getirdi. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de, "Madem bu siyasi bir süreç, bütün arkadaşlarımız da bu görüşte, o halde savunma yapmanın anlamı yok, savunma yapılmasın. Mahkemelerde sanığın susma hakkı vardır" dedi. "Savunma yapılmasın" önerisine karşı çıkarak, "çok güçlü, demokrasi manifestosu gibi bir savunmayla tarihe not düşeceklerini" belirten Erdoğan, iddianameyle birlikte savunmanın da birkaç yabancı dile çevrilip iç ve dış kamuoyuyla paylaşılacağını yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!