Bizden polislik ya da hakemlik beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

Bizden polislik ya da hakemlik beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 07:00

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan dün Dışişleri Bakanlığı’nda biraraya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Plassnik "AKP hakkında açılan kapatma davası, Türkiye-AB müzakere sürecini nasıl etkiler?" sorusuna, "Bu konuyla ilgili süreç Türkiye’nin kendi kendinin içinden geçeceği bir süreç. Avrupalı ortaklardan siyasi polislik ya da hakemlik yapmasını beklemek söz konusu olamaz" yanıtını verdi. Plassnik, "Türkiye’nin çeşitli konulardaki tartışmaları kendi içinde netliğe kavuşturması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi bugünkü anlayış içinde laikliğin ne şekilde anlaşıldığı ve algılandığı" dedi.

Plassnik, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine, hedeflerinin Türkiye’nin istikrarlı, modern, dinamik ve başarılı bir partner olarak Avrupa’ya mümkün olduğu kadar yakın olabilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Kapının Türkiye’ye kapalı olmaması gerektiği yönünde görüşün de olduğunu kaydeden Plassnik, ortak değerlerin sadece benimsenmesi değil, günlük hayatta uygulanması gerektiğine de dikkati çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara’da bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’i kabul etti. Başbakanlık yeni binadaki görüşmeden görüntü alınmasına izin verildi, açıklama yapılmadı. Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Başbakanlıktan önce de Anıtkabir’i ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!