Türkiye modası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye modası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 07:00

Türkiye’de tesettür kıyafetleri üreten bir firmanın defilesine, İngiliz haber ajansı Reuters de büyük ilgi gösterdi. Reuters, muhabirleri Fatih Sarıbaş’ın çektiği tesettür defilesinin fotoğraflarını tüm dünyaya ’Türkiye moda’ başlığı altında geçti. Fotoğraf altında firmadan, "İslami stil tasarımlar yapan moda evi’’ diye bahsedildi.

REUTERS 2008 İSLAMİ MODASINI DÜNYAYA BÖYLE DUYURDU 

TESETTÃœR
kıyafetleri üreten bir firmanın 2008 İlkbahar-Yaz koleksiyonu, Yeşilköy’deki WOO Otel’de düzenlenen defileyle tanıtıldı. Defile İngiliz haber ajansı Reuters’in fotoğraf servisine de konu oldu. ’Turkey fashion (Türkiye moda)’ başlığı altında, bu defileden görüntüleri servise koyan ajans, fotoğrafların altındaki bilgi notunda da, "İslami tarzda çalışan modaevi İstanbul’da defile düzenledi" diye yazdı ve defileyi izleyen tesettürlü kadınların görüntülerine de yer verdi.

NAMAZ KILANLAR VARDI Defileyi izlemeye gelenler, salonun girişinde ayrılan bir bölümde çok sayıda kişinin yatsı namazı kıldığını gördü. Defileye gelip yatsı namazını kaçırmak istemeyen bazı erkeklerin başlarındaki beyaz takkeler dikkat çekti. Almanya’nın ünlü moda tasarımcısı Heidi Beck’in katkılarıyla hazırlanan defilede, Ece Gürsel, Tuğba Altıntop, Elif Ece Uzun, Arzu Pavlova, Tatyana, Eva Maya ve Seçkin Piriler’in yanı sıra yabancı mankenler de görev aldı.

Ä°LAHÄ°YLE BAÅžLADI 366 parçadan oluÅŸan yeÅŸil, sarı, mor, pembe, siyah, beyaz ve gold renklerinin damgasını vurduÄŸu koleksiyona ’Özgür Çiçekler ve Özgür Renkler’ adı verildi. Üç bölümden oluÅŸan defileden önce ilahi dinletisi yapıldı. Defilenin ilk bölümünde, Mevlana ve Mevleviler döneminin giyim kültür ve sanatından esinlenilerek hazırlanan süslü kaftanlar sema gösterisi eÅŸliÄŸinde tanıtıldı. Defilenin ikinci bölümü olan gece kıyafetleri ve final bölümünde ise türban ağırlıklı kıyafetler dikkat çekti. Organizasyonda mehteran takımı da podyuma çıkarak, mini bir gösteri yaptı.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!