Cumhurbaşkanı Gül'e sürpriz karşılama

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Güle sürpriz karşılama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 17:46

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antalya ziyaretinin üçüncü gününde ilk olarak Side’yi gezdi.

Haberin Devamı

İŞTE GÜL'ÜN İLGİNÇ GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

‘44'üncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ödül törenine katılmak için geçen cuma gününden bu yana Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin üçüncü gününde eşi Hayrünnisa Gül, kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer ile Manavgat’a bağlı Side Beldesi’ndeki tarihi yerleri gezdi. Cumhurbaşkanı Gül’e Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel ile eşleri ve AKP Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Sadık Badak eşlik etti.

İlk olarak Side Antik Kenti’nde Side Müzesi’ni ziyaret eden Gül, burada bol bol fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, burada gazetecilere “Siz serin yeri bulmuşsunuz” diye espri yaptı. Ardından 15 bin kişilik tarihi Side Tiyatrosu’nu gezen Gül, Türkiye’deki tarihi tiyatroların Roma’da bile olmadığını söyledi. Side Müzesi’nde görevli arkeolog Süleyman Atalay’dan tarihi tiyatro hakkında bilgi alan Gül, buradaki kazı çalışmalarının yılda sadece 1 ay sürdüğünü duyunca, “Neden sadece yılda 1 ay çalışılıyor?” diye sordu. Arkeolog Atalay “Ödenek yetersizliğinden efendim” yanıtını verince, devreye Turizm Bakanlığı eski müsteşarı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen girdi. İsen, “Hayır efendim, ödenekle ilgili değil, Efes’teki kazıları bile Avusturyalılar 138 yıldır devam ettiriyor. Kazı çalışmaları üniversitelerin eğitiminin aksamaması için sadece yaz dönemi sürdürülüyor” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da Ülkü İzmirligil’in gerçekleştirdiği kazıların ödenek yetersizliğinden kaynaklanmadığını söyledi. Acar, arkeoloji bölümünün derslerini aksatmamak için yılda belli dönemlerde kazı yapılabildiğini söyledi. Bunun üzerine Gül, “Üniversitede arkeoloji bölümü var mı?” diye sordu. Müdür Acar ise Akdeniz Üniversitesi bünyesinde bölümün olduğunu kaydetti.

HAYRÜNNİSA GÜL'DEN ESPRİ 

Arkeolog Süleyman Atalay’ın, Side Atik Tiyatrosu’nda kanalizasyon dahil, bütün altyapının o dönem inşa edildiğini söylemesi üzerine Hayrünnisa Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e dönerek, “Sayın Başkan size Antalya’yı o dönemden hazır etmişler” diyerek espri yaptı. Cumhurbaşkanı Gül ise “Belediyecilik burada başlamış herhalde” dedi. Cumhurbaşkanı, Antalya’nın sıcağında terlerken sık sık yüzünü mendil ile sildi.

Tiyatro ziyaretinden sonra Side antik şehrindeki Liman Caddesi'nde yaya yürüyen Gül çiftine, vatandaşlar, esnaf ve turistler sevgi gösterisinde bulundu. Gül çifti halkı selamlarken, çocuklarla ve vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Bir vatandaş, Hayrünnisa Gül’e kırmızı gül armağan etti.

GÜZELLERLE SOHBET

Gül çifti daha sonra, Side Atlantis Otel’de kampa giren Belçika’nın Miss Coast 2008 Güzellik yarışmasına katılan finalistlerle de İngilizce sohbet etti. Apollon Tapınağı’nda hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Side gezisini sonlandıran Gül çifti, sahildeki The End isimli restoranda kendileri için hazırlanan öğle yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül'e öğle yemeğinde, grida balık, salata, ayva tatlısı, kalamar, karides ve nar suyu ikram edildi.

ANTALYA- ALANYA ETABI BAŞLADI

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 169 kilometrelik Antalya- Alanya etabının startı ise Konyaaltı Caddesi Barbaros İlköğretim Okulu önünde verildi. Son turun startını, Antalya AKP Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Fazlı Akgün verdi. 25 takımdan 116 sporcunun yarıştığı Antalya- Alanya etabı sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

Haberin Devamı

KAYMAKAMLIK, YOLLARINA GÜL DÖKTÜ

Haberin Devamı

44'üncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bitiş noktası olan Alanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret ettiği Alanya Kalesi'nin girişinden itibaren yolun 300 metrelik kısmının kenarlarına, kaymakamlık tarafından sipariş edilen kırmızı ve beyaz renkli bin 500 gül, yarışın bitiş noktasına da aynı sayıda gül serpiştildi.

Yine Kaymakamlığın talebi üzerine bu sabahtan itibaren Alanya Belediyesi hoparlöründen Gül'ün geçeceği yollardaki evlere Türk bayrağı asılması anonsu yapıldı. Anonslar, ‘Kaymakamlık tarafından rica olunur’ cümlesiyle bitti. Yol üzerindeki belde belediyeleri de elektrik direklerini 6 bin Türk bayrağı ile donattı. Yol üstünde bazı noktalara Türkçe ve İngilizce, ‘Güneş'in şirinliğini gösterdiği yer’ yazılı afişler asıldı.

Haberin Devamı

EVLERE TÜRK BAYRAĞI RİCASI  

Belediyenin refüjleri çiçeklendirip çevre temizliği yaptığı ilçede emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı. Sabahtan itibaren Gül'ün ziyaret edeceği Alanya Kalesi'nde önlem alan polis, Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği'nin köpeği ‘Kurtcan’ın da katılımıyla her yeri aradı. Kaleye çıkan yol üzerindeki evleri kapı kapı dolaşan polisler, ev sahiplerinden Türk bayrağı asmasını rica etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e verilmek üzere 2 hevenk muz ve narenciye paketleri, erkenden hazırlanarak Alanya Kalesi'nin girişine yerleştirildi. Saat 12.00'den sonra Alanya Kalesi'ne motorlu taşıtların girişine izin verilmedi. Gül'ün geçeceği cadde ve sokaklarda park etmiş araçlar kaldırıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül için Mola Kavşağı'ndaki Atatürk Anıtı önüne tören alanı hazırlandı. Gece başlayan platformun hazırlığı sabah saatlerinde son buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!