Mucize Türk: Alevler içinde kaldım

Güncelleme Tarihi:

Mucize Türk: Alevler içinde kaldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2008 07:33

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz Salı günü bir yolcu uçağının kalkış sırasında yerleşim bölgesinin üzerine düşmesi sonucu çok sayıda yolcu yaşamını yitirirken, kazadan beş gün geçtikten sonra uçak kazasından bir Türk'ünde sağ kurtulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

O kurtulmaya çalışırken üzerinde ne varsa çalındı

Onlarca yolcunun öldüğü uçak kazasından sağ kurtulan elektronik yüksek mühendisi olan 56 yaşındaki Selami Mordeniz'de bacaklarında hafif sıyrıklarla Türkiye'ye döndü ve yaşadığı dehşet dolu anları gazetecilere anlattı.

Uçak düştüğünde etrafı saran alevlerden kurtulmak için kabin içinde sürünmek zorunda kaldığını belirten Mordeniz, "Uçakta 15 metre sürünmek zorunda kaldım. Koltukların arasında ölen yolcuları gördüm. Kendimi dışarı attığımda bölge halkından bazı kişiler üzerimde ne varsa çaldı. Sadece üzerimde kalan cep telefonu yardımıyla kurtuldum" dedi.

Mucize Türk İstanbul'da

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Hewa Bora adlı havayolu şirketine ait içinde 85 kişinin bulunduğu DC-9 tipi yolcu uçağı 15 Nisan Salı günü ülkenin başkenti Kinşasa'ya gitmek üzere Goma Havaalanı'ndan kalkışından kısa süre sonra yere çakıldı. Düştükten sonra yanmaya başlayan uçağa uzun süre müdahale edilememişti. Kazada kaç kişinin öldüğü hala belli olmazken, ölü sayısının 30'dan fazla olduğu tahmini yapılıyor. Kazadan bazı yolcularda sağ kurtulurken bu yolcuların içinde bir de Fransız vatandaşı da olan çifte vatandaş Türk de bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fransız Alcatel firmasında elektronik yüksek mühendisi olarak bu ülkede santral ve haberleşme sistemi kurmak için görevlendirilen Selami Mordeniz de, uçaktan sağ kurtulan yolcular arasındaydı. British İngiliz Havayolları'nın tarifeli uçağıyla bugün saat 16:30'da Nairobi'den Londra aktarmalı olarak İstanbul'a gelen Selami Mordeniz, yaşadığı dehşet dolu dakikaları, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere anlattı. Biri psikolog olan iki Fransız doktor eşliğinde İstanbul'a gelen Mordeniz, neşeli tavırlarıyla adeta ölümle yaşam arasından galip gelmenin mutluluğunu yaşıyordu.

"ALEVLER İÇİNDE KALDIM"

Eşinden boşanan iki çocuk babası Selami Mordeniz, bacağındaki hafif sıyrıklarla atlattığı uçak kazasından çok bölge halkının eşyalarını yağmalaması etkilemiş. Yağışlı bir havada uçağın kalkış yaptığını ve teker patlamasından sonra uçağın evlerin içine girdiğini belirten Mordeniz, " Ön sırada oturuyordum. 7 numaralı koltukta seyahat ediyordum. Uçak parçalanıp evlerin içine girdikten sonra alevler çıkmaya başladı. Bütün koltuklar kırıldığı için sürüne süren boşluktan dışarı çıktım. Hastaneye gittiğimde çok ölü vardı. Benim her şeyimi çaldılar. Yağmaladılar. Paralarımı çaldılar. Üzerimde yalnız cep telefonum vardı. Oradan arayarak yardım istedim ve kurtuldum. Pencereler kapalıydı. Bir boşluk gördüm pencereden dışarı çıktım" dedi.

Haberin Devamı

"ÖZEL UÇAK GÖNDERDİLER"

Fransa'dan özel olarak uçak gönderilip kendisinin alındığını ve . Kenya'da 3 gün süresince kaldığını ifade eden Mordeniz, "Şimdi çok iyiyim. Uçakla buraya gelene kadar yeniden iki doktor eşliğinde seyahat ettim. Bu doktorlardan biri psikoloktu. Onların yardımıyla güvenli olarak geldim. Olay sırasında heyecanlanmadım ancak şoka girmiştim. Tek düşündüğüm alevler arasından dışarı çıkmaktı. Koltukların altında ölen insanları gördüm. 10-15 metre sününerek dışarı çcıktım. Dışarı çıktıktan sonra hiçbir şey hissetmedim. İyiydim. Bir saat sonra ağrılarım vardı. Bacaklarımda haifif sıyrıklar olduğunu gördüm. İnsanlar etrafımı sararak üzerimdeki paraları aldılar. O adamların elinden ben arkadaşım kurtardı.Yoksa beni alıp götüreceklerdi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KARDEŞLERİ VE ÇOCUKLARI KARŞILADI

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kardeşleri ve çocukları tarafından gözyaşları içinde karşılanan şanslı yolcu Selami Mordeniz, kendisini almak için Fransızların Kongo'ya özel uçak gönderdiğini ayrıca, Kenya'daki Türk Büyükelçisi'nin de kendisine çok yardım ettiğini söyledi. Fransa'da sağlık kontrolünde bulunmak yerine Türkiye'de olmayı tercih eden Selami Mordeniz, yıllar önce Türkiye'den okumak için Fransa'ya gitmiş ve bu ülkede kalmış

Selami Mordeniz'in kızı Benan'da yaşadıklarını şöyle anlattı: "Telefonla bizi aradı olayı anlattı, biz evde şok olduk önce olayın bu kadar büyük olduğunu kavrayamadık. Sonra televizyonda ve internetten bakınca şok geçirdik ne yapacağımızı şaşırdık. Ama Allahtan babam kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Çok mutluyum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!