AKP Genç’in üzerine yürüdü

Güncelleme Tarihi:

AKP Genç’in üzerine yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 07:00

Meclis’te bir grup AKP milletvekili, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i dövmeye kalkıştı.

Haberin Devamı

Meclis'te tekmeler havada uçuştu

Kamer Genç’in TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li milletvekilleri tarafından tartaklanmasına neden olan konuşma Meclis tutanaklarına işte böyle geçti

'Önceden planlamışlar beni linç edeceklerdi'


Genç’i AKP’lilerin elinden CHP, MHP ve DSP milletvekilleri zor kurtardı. Genç’in dün akşam yaşadıkları 19 Şubat 1968’de Genel Kurul’da Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Çetin Altan’a AP milletvekillerince yapılan linç girişimini akıllara getirdi.



Kamer Genç, Meclis Genel Kurulu’nda Katar’la imzalanan uluslararası işbirliği anlaşmasının görüşülmesi sırasında söz alarak kürsüye çıktı. Genç, AKP hükümeti üyelerinin sık sık Katar’ı ve Arap ülkelerini ziyaret etmesini sert bir dille eleştirince, AKP Afyon Milletvekili Halil Aydoğan, Genç’e laf attı. Genç, "Muhatabım sen değilsin, Tayyip gelsin buraya, muhatabım Tayyip" diye tepki gösterdi. Konuşmasından sonra aralarında Bayram Özçelik ve Zeyit Aslan’ın da bulunduğu bazı AKP milletvekilleri Genç’in oturduğu sıraya giderek üzerine yürüdü.

ŞEREFSİZ HAKARETİ AKP’li Zeyit Aslan’ın Genç’e yönelik tekmesini CHP’li Eşref Karaibrahim, önlemeye çalıştı. AKP’lilerin sayısı artınca, CHP ve MHP’li milletvekilleri çevresinde etten bir duvar örerek Genç’i kulise çıkartmak istedi. AKP’li Enver Yılmaz da "Şerefsiz, Başbakan’a hesap sormak sana mı düştü?" diyerek, Genç’in üzerine yürüdü. CHP ve MHP’lilerce kulise çıkartılan Genç’e peşinden gelen AKP’liler, tekme ve tokatla saldırdı. Bu sırada ağıza alınmayacak küfürler edildi. CHP’li Başkanvekili Güldal Mumcu’nun verdiği aradan sonra CHP ve MHP’li milletvekilleri olayı protesto etmek için Genel Kurul’u terk etti. Olayın ardından Genç, gazetecilere "Beni linç edeceklerdi. Hepsi birden saldırdı. İçlerinde Grup Başkanvekilleri de vardı. Ben tek başımaydım" diye yakındı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!