Türban raporu 50 gündür yok

Güncelleme Tarihi:

Türban raporu 50 gündür yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 07:00

Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can, 50 gün geçmesine rağmen, türbana ilişkin anayasa değişikliğinin iptaliyle ilgili raporu bitiremedi. Raporun tamamlanması için süre sınırı getirilmemesi, Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’ne aykırılık oluşturuyor.

TÜRBANA ilişkin anayasa değişikliğinin iptali talebiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi raportörü olan Doç. Dr. Osman Can, başvurunun üzerinden 50 gün geçmesine rağmen raporunu bitiremedi. Raporun Mayıs’ta tamamlanması bekleniyor. Can’a, raporu tamamlaması için süre sınırlaması getirilmemesi Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’ne aykırılık oluşturuyor. İçtüzüğün 9. maddesine göre, raportörlere tanınacak sürenin, Anayasa Mahkemesi’nin 11 kişilik heyetince belirlenmesi gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’nde daha önce açılan iptal davalarının birçoğunda, raporun kaç günde hazırlanacağına ilişkin bu içtüzük kuralının uygulanmadığı da öğrenildi.

BAŞKA İŞ VERİLMİŞ Can, AKP hakkında açılan kapatma davasının raporunu hazırladı. Bu nedenle Can, türban değişikliğine ilişkin raporuna ara vermişti. Can’ın, 25 Nisan’daki 46. kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenen sempozyum ve organizasyonla da görevlendirildiği belirlendi. Anayasa Mahkemesi’ne açılan davalarda hangi raportörün görevlendirileceğine Mahkeme Başkanı karar veriyor.

27 ŞUBAT’TAYDI CHP, Anayasa’nın 10 ve 42’nci maddelerinde yapılan ve kamuoyunda "türban düzenlemesi" olarak adlandırılan değişikliğin yürürlüğe girmesi üzerine, 27 Şubat tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak iptal davası açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!