Ankara'yı karıştıran tayin komedisi

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı karıştıran tayin komedisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 13:53

Haberin Devamı

Fatih ÇEKİRGE YAZIYOR

Ankara, Türkiye’nin en kritik kurumlarından TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) yönetimine yapılan bir yanlış tayin ile olayı çalkalanıyor. Bürokraside “tayin komedisi” diye adlandırılan olay şöyle gelişti.   

  

TMSF’de yaşanan bir üyeliğe Mehmet Fatih Karaca’nın tayin edilmesi kararlaştırıldı.  Tayin kararnamesi ilgili bakanlık tarafından Çankaya Köşk’üne gönderildi. Ancak gönderilen evrakların Resmi Gazete'ye yansıması farklı oldu. Resmi Gazete'de Mehmet Fatih Karaca yerine Fatih Karaca yazıldı.
 

Bu nedenle Çankaya Köşk’ü yanlışlıkla Mehmet Fatih Karaca yerine, RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) eski Başkanı Fatih Karaca’yı tayin etti.

 

Haberin Devamı

Tayin Resmi Gazete’de yayımlanınca Fatih Karaca resmen TMSF’nin üyesi oldu ve bunun üzerine Fatih Karaca'ya tebrik ve çiçek yağmuru başladı. 
Yasaya göre, iki yıl görev yapması gereken kurul üyeleri görevden alınamadıkları için Fatih Karaca’nın üyeliği değiştirilemiyor.


ASIL KARACA BENİM

Atama haberinin Ankara kulislerinde dalgalanmasının ardından Hurriyet.com.tr'ye ulaşan Mehmet Fatih Karaca, TMSF'ye atanan kişinin kendisi olduğunu eski RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın atama ile ilgisi olmadığını açıkladı.
Mehmet Fatih Karaca, kararnamede kendi nüfus bilgilerinin olduğunu ve baba adı olarak Yusuf Karaca yazdığını söyledi. Ayrıca Kayseri Yeşilhisar nüfusuna kayıtlı olduğunun da kararnamede geçtiğini belirtti.
Karaca, eski RTÜK Başkanı'nın hukuki hakkı bulunmadığını çünkü kendisinin Yargıtay'a giderek yemin ettiğini belirtti.
Karaca, ODTÜ mezunu olduğunu İngiltere'de master yaptıktan sonra birçok özel şirkette yöneticilik yaptığını ve son olarak bir şirketin genel müdürlüğünden emekli olduğunu da vurguladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!