Başbakan'ın Ankara sırrı

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın Ankara sırrı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 13:50

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü programı Ankara'da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece Katar ziyaretinden sonra bugün hiç ortalıkta görülmemesi Ankara'yı karıştırdı. Başbakan Erdoğan'ın nerede olduğuyla ilgili sadece Başkent'te değil Eskişehir'de de hareketli saatler yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın sabah erken saatlerde Ankara Keçiören'deki evinden çıktığı haberi geldi, ancak nereye gittiği belirlenemedi. Çünkü Başbakan'ın tüm korumaları dahil telefon ve telsizleri kapatılmıştı.  Başbakan'ın resmi bir programı da yoktu.

Aradan 5 saat geçtikten sonra Başbakan'ın Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'ne bağlı Sakarılıca Beldesi'nde bir kaplıca otelinde olduğu haberleri geldi. Erdoğan'ın, beldedeki otel ve kaplıca bölümlerinin bulunduğu Aytaç Turistik Tesisleri'ne yerleştiği iddia edildi.

Ancak kısa süre sonra beldedeki kaplıcaların yönetimi Erdoğan'ın konukları olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

JANDARMA VE POLÄ°S DE GAZETECÄ°LERLE BÄ°RLÄ°KTE BAÅžBAKANI ARADI

Bu sıralarda jandarma ve polis ekiplerinin de gazetecilerle birlikte Başbakan'ın bölgede olup olmadığıyla ilgili araştırma yapması dikkat çekti.

BaÅŸkent'teki tüm gazeteciler tekrar BaÅŸbakan'ın yerini belirlemek için seferber oldu. Hürriyet'in deneyimli Ankara muhabiri Saygı Öztürk, "BaÅŸbakan'ın Ankara Keçiören'deki evinden hiç ayrılmadığı " haberine ulaÅŸtı.Â

EVİNDE DEĞİL

Gazetecilerin Başbakan'ı arama çalışmaları bitmedi. Çünkü, Başbakan'ın korumaları Keçiören'deki evin çevresinde yoktu. Korumaların evin çevresinde olmaması kuşkuları artırdı. Hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Metehan Demir, çok sayıda bakanla, AKP milletvekilliyle konuştu, ve edindiği izlenim, Başbakan Erdoğan'ın evde olmadığı yönündeydi.  Şimdi Ankara'da herkes Başbakan'ın nerede olduğunu araştırıyor.

SAVUNMAYI Ä°NCELÄ°YOR

Peki Başbakan evde değilse nerede? Bu soruya verilen yanıt ise Erdoğan'ın, bel ağrılarından dolayı bir kaplıcaya gittiği ve burada AKP'nin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan savunmayı okuduğu,  AKP'nin Anayasa değişikliği de dahil olmak üzere yol haritasını hazırladığı yönünde.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!