Bu iş turizmi baltalamak için planlanmış olabilir

Güncelleme Tarihi:

Bu iş turizmi baltalamak için planlanmış olabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 17:41

Denizli Valisi Hasan Canpolat, İtalyan performans sanatçısı ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun, Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülmesinin, turizm sezonu arifesinde Türkiye'yi zor durumda bıraktığını söyledi. Vali Canpolat, “Amaç Türkiye'ye ve turizme zarar vermek olabilir.Pippa'ya tecavüz edip öldüren kişi, Türk halkını temsil edemez, bu adam kullanılmış, bu olay da planlı olabilir” dedi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/gelin_banner.jpg
EGS Park Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Turizmde Güvenlik’ konulu toplantıda konuşan Denizli Valisi Canpolat, İtalyan sanatçının öldürülmesinin Türk halkında derin yara açtığını söyledi. Vali Canpolet şöyle konuştu:
“Devletimiz üzüntüsünü tüm dünyaya gösterdi. Ama yine de olay derin yara açtı. Bu olayın turizm sezonunun başında olması tesadüf olabilir mi? Pippa'yı öldüren kişi, bu işi planlayarak yapmış olabilir mi? Yani kullanılmış olabilir mi? İnsanın aklına her şey geliyor. Amaç Türkiye'ye ve turizme zarar vermek olabilir. Pippa'ya tecavüz edip öldüren kişi, Türk halkını temsil edemez, bu adam kullanılmış, bu olay da planlı olabilir.”

Vali Canpolat, ülkede güvenlik ve huzur yoksa turizmden söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı, “Turizm adı altında otel ve motellerde fuhuş yaptırılıyor. Pamukkale ve Karahayıt bu konu da geçmiş yıllarda damga yiyen yerlerden biri. Polis ve jandarma etkili çalıştı. Artık istenmeyen olaylar gündemden kalktı. Turizm bölgelerinde toplum destekli güvenlik hizmetlerini arttırdık. Organize suçlar daha çok turistik bölgelerde barınıyor. Bizim bölgemizde organize, mala ve bireye karşı işlenen suçlarda azalma oldu. Turizm bölgelerinde devriye, kontrol ve denetim daha da arttırılacak” dedi.

Toplantıya Vali Canpolat'ın yanı sıra Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, belde ve ilçe belediye başkanları, jandarma karakol komutanları, ilçe emniyet müdürleri, turistik tesis işletmecileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!